Temizlik işçileri eylem yaptı caddelerde çöp birikti

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan taşeron temizlik işçileri, 76 gündür maaş alamadıkları gerekçesiyle grev kararı alınca, cadde ve sokaklar çöp birikintileriyle doldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2013 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Temizlik işçileri eylem yaptı caddelerde çöp birikti

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü'nde çalışan 650 taşeron işçi, 76 gündür maaş alamadıkları gerekçesiyle 4 gün önce grev kararı aldı. Temizlik işçilerinin aldığı grev kararı nedeniyle turizm kentinin en işlek caddelerinden Işıklar Caddesi, Atatürk Caddesi, Kazımözalp Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Güllük Caddesi gibi yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde çöp birikintileri oluştu. Güllük Caddesinde toplanmayan çöplerden dolayı cadde üzerinde bulunan esnaf isyan etti. Esnaf, Antalya'nın bu kötü görüntüyü hak etmediğini belirteerk yetkililerin bir an önce bu duruma çözüm bulmasını istedi. Özellikle işletmelerin kapı önlerinde bulunan çöp kutularından yola taşan çöpler, koku ve sineklere ev sahipliği yapıyor.

ÇÖP DÖKMEYİN

Uzun süredir çöp kutuları temizlenmeyen esnaf çöp kutularının üzerine "Çöp dökmeyin" yazılı kağıtlar yapıştırarak kendince bir çözüm bulmaya çalıştı.

Güllük Caddesi üzerindeki esnaf yapan Yalçın Kırdemir, şöyle konuştu: "Antalya'yı turizm kenti olarak tanıtıyoruz ama şu duruma bakın içler acısı. Bu kadar turistlerin sürekli geldiği bir şehir uzun zamandır resmen pislik içinde." Sürekli bu caddeyi kullandığını belirten Mustafa Demir ise Antalya'ya böyle çöpler yakışmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Her türlü teknolojiye sahibiz. Bu çöplere yetkililerin bir çözüm bulması lazım. Antalya turistik bir bölge temiz ve düzenli olması lazım. Turistleri bu tür pis görüntülerle karşılamamalıyız."

Esnaf ve vatandaşlar yetkililerin bir an önce bu duruma bir çözüm bulmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber