MEB'e bağlı 42 bin okul 'kalite' için yarışıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2006 20:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve orta dereceli 42 bin okul, başlatılan 'kalite' yarışmasına katıldı. Eğitimde Kalite Ödülü Yarışmasında saha ziyaretine kalan okul isimleri belli oldu.

MEB'in "Toplam Kalite Yönetimi (TKY) Uygulamaları Ödül Yönergesi" çerçevesinde "Yılın Kaliteli Okulu-Kurumu" ve "Yılın Kaliteli Ekibi" olmak üzere iki kategoride ödül verilmesini amaçlayan yarışmasında saha ziyaretine kalan okul ve kurumlar belli oldu. Bakanlık Değerlendirici Ekibi'nce yapılan değerlendirme sonucunda saha ziyaretine kalan tüm okullarda hummalı çalışma sürüyor. Köy, belde, ilçe ve il genelinde seçimlerin bitmesinin ardından il birincisi olarak bakanlığa bildirilen 52 okul-kurum ve 54 ekip seçiminde okul/kurum kategorisinde ilk 10 ve ekip kategorisinde ilk 12'ye kalan okul/kuruma Nisan ayı içerisinde 'saha ziyareti' yapılması planlandı.

Okullarda eğitim şartlarının iyileştirilmesi ve belli bir kalitenin yakalanması amaçlanan yarışmada il birincisi seçilen okul ve kurum isimleri ise, "Ankara Aydınlıkevler Ticaret Meslek ve Anadolu İletişim Meslek Lisesi, Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi, Bartın Akçalı İlköğretim Okulu, Bursa Tophane Anadolu Teknik Lisesi- Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Eskişehir Av. Mail Büyükerman Anaokulu, İstanbul Zeytinburnu Tekstil Anadolu Teknik ve Tekstil Meslek Lisesi, Kocaeli Seka İlköğretim Okulu, Kahramanmaraş Anadolu Öğretmen Lisesi, Rize Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Tekirdağ Kamil Korkmaz Zafer İlköğretim Okulu, Ankara Mamak Gülveren Lisesi, Antalya Zafer Anaokulu, Bilecik Bozöyük Anadolu Seramik Meslek Lisesi, Denizli Bekilli Deşdemir Ayşe Başar İlköğretim Okulu, Edirne Meriç Şehit Öğretmen Aydın Yılmaz İlköğretim Okulu, İstanbul Bahçelievler Özel Gökkuşağı Koleji, İzmir Bornova Mahzar Zorlu Anadolu Teknik ve Plastik Endüstri Meslek Lisesi, Kars Sarıkamış Halit Paşa İlköğretim Okulu, Muğla Milas Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi, Samsun Havza Mehmet Öngel İlköğretim Okulu, Tokat Anadolu Teknik, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, Zonguldak Çaycuma Sandallar İlköğretim Okulu" şeklinde belirlendi.

Edinilen bilgilere göre, saha ziyaretlerine seçilen okul ve ekipler, ödüle esas olan çalışmaların yerinde görülmesi amacıyla yapılacak. Ödül başvuru raporlarında anlatılanların saha ziyaretinde görülüp incelenmesi sonucunda yapılacak değerlendirme ile raporlara tekrar puan verilecek. Bu puanlar esas alınarak hem okul/kurum kategorisi hem de ekip kategorisinde ilk 3'e girenlere birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülleri verilecek. Ayrıca her iki kategoride ilk 10 içinde yer alanlara teşvik ödülü verilecek. Ödüller, Mayıs ayı içerisinde Ankara'da geniş katılımlı bir organizasyonla "TKY Uygulamaları Paylaşım Toplantısı"nda sahiplerini bulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber