Ağustosta 10 bin yeni öğretmen alınacak, fen bilimlerine atama yok

Haber Giriş : 04 Nisan 2006 06:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, ağustos ayında 10 bin öğretmen ataması yapacak. Bu atama içinde ise fizik, kimya, biyoloji ve lise matematik branşında öğretmen olmayacak.

Şubat ayında 19 bin 500 kadrolu, 10 bin civarında da sözleşmeli öğretmen atayan bakanlık, ağustos ayında da 10 bin kadro kullanacak. Böylece 2006 yılında atanan öğretmen sayısı 40 bini geçecek. Ağustos ayındaki öğretmen ataması, ÖSYM'nin 1-2 Temmuz 2006'da yapacağı sınavdan alınacak puanlara göre yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Kılavuzu'nda yayınlanmak üzere ÖSYM'ye gönderdiği yazıya göre, en fazla sınıf öğretmenliğine (2 bin) atama yapılacak. Bakanlığın ÖSYM'ye gönderdiği ?tahmini' rakamlara göre, İngilizce'ye 1.450, Türkçe'ye 1.600, ilköğretim matematiğe 800, bilgisayara 800, din kültürü ve ahlak bilgisine 700, fen bilgisine 350, beden eğitimine 300, okulöncesine 400, rehber öğretmenliğine ise 200 öğretmen atanacak. 36 branşta yapılacak atamada fizik, kimya, biyoloji ve lise matematik gibi bazı branşlarda öğretmen alımı yapılmayacak.

Bugüne kadar az da olsa öğretmen alımı yapılan ve bu alımlarda taban puanları 90'ın üzerinde gerçekleşen bu branşlar, bu yıl ilk kez kontenjan listesine hiç konulmadı. Fizik, kimya, biyoloji ve lise matematik branşlarında bakanlığın öğretmen ihtiyacı olmadığı, hatta fazlalığı bulunduğu belirtildi. Ancak bakanlığın ÖSYM'ye gönderdiği yazı ?tahmini rakamları' içerdiği için branşlar ve kadro adedinde değişiklikler olabilecek. Bu branşlarda eğitim gören öğretmen adayları ise ?öğretmen olmak için yıllardır uğraştıklarını, geçmiş yıllarda kontenjanı çok düşük ve puanı da çok yüksek olduğu için atanamadıklarını' belirterek, ağustos ayındaki atamalara hiç başvuramayacak olmalarının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını kaydetti.

En fazla ihtiyaç duyulan branşlarda atama yapacaklarını vurgulayan bakanlık yetkilileri ise, ?sınav kılavuzunda yer alacağı için birkaç ay öncesinden kadro talebini ÖSYM'ye ilettiklerini, bu rakamların kesine yakın olmakla birlikte bir miktar değişebileceğini' belirtti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber