TSK'dan ayrılan kitap masrafını ödemeyecek

9 Kasım 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmeliğe göre, mecburi hizmet süresini doldurmadan ayrılan subay ve astsubayın ödeyeceği tazminat azaltıldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Kasım 2013 22:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TSK'dan ayrılan kitap masrafını ödemeyecek

TAZMİNATI HANGİ YÖNETMELİK DÜZENLİYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne şekilde olursa olsun mecburi hizmet yükümlülüğünü tamamlamadan ayrılan veya ilişiği kesilen subay ve astsubayların ödeyeceği tazminat "Türk Silahlı Kuvvetleri Personelinin Öğrenim, Eğitim ve Yetiştirme Masraflarının Tespitine Dair Yönetmelik"le düzenlenmiştir.

HESAPLAMAYA NELER DAHİL EDİLMEYECEK?

Bu yönetmeliğin 5. maddesi hesaplama esas unsurları tek tek belirtmiştir. Yönetmeliğin 5. maddesinde 9 Kasım 2013 tarihi itibariyle değişiklik yapılmıştır. Yapılan değişikliğe göre daha önce hesaplamada yer alan öğrenci harçlıkları, kitap kırtasiye giderleri, ilaç ve tedavi giderleri, personel ve amartisman giderleri çıkartılmış, yemek giderlerinin tümünün değil yarısının alınması kararlaştırılmıştır.

YAPILAN DEĞİŞİKLİK

Yönetmeliğin değişiklik yapılan maddesine aşağıda yer verilmiştir. Altı çizgili ve koyu olarak gösterilen ibareler madde metninden çıkarılmıştır.

"a) Öğrencilik dönemine ait 3 Eylül 1985 tarihli ve 18857 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Askeri Okullara Alınan Öğrenciler ile Silahlı Kuvvetler Hesabına Fakülte ve Yüksek Okullarda Okuyan Öğrenciler İçin Yüklenme Senedi Düzenlenmesine ve Bu Okullardan Çeşitli Sebeplerle Ayrılacak Öğrencilere veya Kefillerine Ödettirilecek Tazminata Dair Yönetmelik hükümleri uygulanarak yapılacak hesaplamada; yiyecek (yiyecek masraflarının yarısı), giyim-kuşam, öğrenci harçlıkları, kitap-kırtasiye, vize-diploma-sınav ve benzeri harçlar, öğretim ve eğitimin gerektirdiği ulaşım giderleri, ilaç-tedavi giderleri, barındırma, askeri liseler hazırlık sınıfları yabancı dil eğitimleri, atış, personel ve amortisman giderleri ile görmüş olduğu kurs masrafları, "


İŞTE YAPILAN DEĞİŞİKLİĞİN TAM METNİ

Resmi Gazete
9 Kasım 2013 CUMARTESİ
Sayı : 28816

Milli Savunma Bakanlığından:

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ PERSONELİNİN ÖĞRENİM, EĞİTİM VE YETİŞTİRME MASRAFLARININ TESPİTİNE DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 17/12/2005 tarihli ve 26026 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Silahlı Kuvvetleri Personelinin Öğrenim, Eğitim ve Yetiştirme Masraflarının Tespitine Dair Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde geçen "öğrenci harçlıkları, kitap-kırtasiye,", "ilaç-tedavi giderleri," ile ", personel ve amortisman" ibareleri yürürlükten kaldırılmış, "yiyecek" ibaresi "yiyecek masraflarının yarısı" olarak değiştirilmiş ve birinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

"1/1/1997 ve sonrasında imzalanan yüklenme senetleri dikkate alınarak hesaplanacak tazminat miktarlarında bu Yönetmelik hükümleri esas alınır."

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde yer alan "(BILKARDEM)" ibaresi "(PRJ.YNT.D.Bşk.lığı)" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 - Bu Yönetmelik hükümlerini Milli Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı ve Maliye Bakanı birlikte yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber