Eğitim-Sen üyeleri eylem yaptı

- Eskişehir Eğitim-Sen üyeleri, Sıcak Sular mevkiinde düzenledikleri protesto gösterisinde, "Yaşam tarzına müdahalelere sessiz kalmayacağız" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2013 23:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitim-Sen üyeleri eylem yaptı

Burada bir konuşma yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Ender Pervane, AK Parti hükümetinin bugüne kadar attığı her adımda, sadece kendisi gibi düşünenler için demokrasi ve özgürlük talep ettiğini iddia etti. Pervane, "Başbakanın halkın yaşam tarzına yönelik aşırı müdahaleci söylemleri, siyasi iktidarın kendine demokrat ve sahte özgürlükçü yüzünün herkes tarafından net bir şekilde görülmesini sağlamıştır. Kadın cinayetlerinin, yetiştirme yurtlarında 'devletin korumasında' bulunan genç kızların taciz edilip fuhuşa sürüklenmesi haberlerinin peşine düşmeyen Başbakan, aynı evde 'kızlı-erkekli' kalan öğrencileri ülke gündemi haline getirmiştir. Yaşam tarzına müdahalelere sessiz kalmayacağız" diyerek tepki gösterdi.

Siyasi iktidarın toplumu kutuplaştırmaya veya en azından bir bölümünü yedeklemeye çalıştığını öne süren Eğitim Sen Şube Başkanı Ender Pervane, şu ifadeleri kullandı:

"Hükümetin asıl hedefi, yıllardır baskıcı ve otoriter yönetim anlayışı altında ezilen farklı toplum kesimlerinin ortak çıkarlar etrafında bir araya gelmesini engellemek, emek mücadelesini sindirmektir. Eğitim yıllardır çözüm bekleyen ve giderek ağırlaşan sorunlar, öğrencilerimizi ve velilerimizi olduğu gibi, eğitim ve bilim emekçilerini de olumsuz etkilemeyi sürdürmektedir. Kötü ve sağlıksız koşullarda çalışan, hakları gasp edilen, sürgünlere ve soruşturmalara maruz kalan bütün eğitim ve bilim emekçilerinin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarının kalıcı olarak çözülmesi, meslek onurumuz ve haklarımıza sahip çıkmak için tüm eğitim ve bilim emekçilerini birlikte hareket etmeye ve ortak talepler etrafında birleşmeye çağırıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber