Mahalle sakinlerinden hastane eylemi

Malatya’da yeni devlet hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte kapatılan eski devlet hastanesinin bulunduğu bölgedeki mahalle sakinleri toplu halde eylem yaparak, hastanenin yeniden açılmasını talep ettiler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2013 20:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahalle sakinlerinden hastane eylemi

Malatya'da yeni devlet hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte kapatılan eski devlet hastanesinin bulunduğu bölgedeki mahalle sakinleri toplu halde eylem yaparak, hastanenin yeniden açılmasını talep ettiler.

Eski devlet hastanesi bahçesinde, bölgedeki mahalle muhtarlarının organizasyonu ile gerçekleşen eyleme kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Eylemde "Sayın Elazığ Milletvekilleri bize de sahip çıkın" şeklinde döviz taşındı.

Eylemde konuşan Çamurlu Köyü Muhtarı ve Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, bir şey yapıldığı zaman halkında görüşünün alınması gerektiğini söyleyerek, milletle diyalog içinde çözümlerin bulunmasını istedi. Polatbaş, milletvekillerini vatandaşların taleplerini Ankara'ya taşımadığını söyleyerek, "bunların kulakları sağır" dedi. Başbakan Erdoğan'ın Malatya'da yükselen sesi duyacağını belirterek, hastane içinde gereğini yapacağına inandığını vurguladı.

Zafer Mahallesi Muhtarı Kemal Bulgurlu ise eski devlet hastanesinin bulunduğu bölgenin 47 mahalle 27 köy ve eski adıyla 2 ilçenin bulunduğunu ve bölgenin 300 bin nüfusa sahip olduğunu belirterek, hastanenin kapatılmasından dolayı mağdur olduklarını söyledi.

Yıldıztepe Mahallesi Muhtarı Bayram Alışık ise, siyasi bir amaç taşımadıklarını söyleyerek, "Haklı bir talebi gündeme getirmek için toplandık. Biz devlet hastanemizi istiyoruz" dedi.

Eyleme destek veren CHP İl Başkanı Enver Kiraz, eski devlet hastanesinin yeniden hizmete girmesini istediklerini söyleyerek, yapılan eylemi desteklediklerini ifade etti.

MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya da, eylemi desteklediklerini ve eski devlet hastanesinin hizmete devam etmesi gerektiğini belirterek, "Milletvekillerini seçen sizlersiniz, hesap sormakta sizlerin hakkınız. Hastanenizi kapattırmayın, yakasına yapışın" dedi.

Fırat Mahallesi Muhtarı Remzi Akdemir ise "Bu kadar kalabalık yapacağınızı bilseydim, 1 yıl önce vallahi yürüyüş yapardım. Biz bakanımıza, başbakanımıza ve milletvekillerimize, diyekki, bizim devlet hastanemizi açın. Biz gariban adamız, biz Şeker Fabrikasına kadar taksi parası veremeyiz" ifadelerini kaydetti.

Eyleme destek veren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'da sorunun takipçisi olacağına dair söz vererek, konuşu çözülene kadar takip edeceğini ve TBMM'de hastane sorununu gündeme taşıyacağını söyledi.Ağbaba, "Bu hastanenin kapatılmayacağı sözü verilene kadar başta Sağlık Bakanı olmak üzere TBMM'de bu konuda sizlerin sesi olacağımı bilmenizi istiyorum" dedi.

Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber