Almanya'dan Silopi'ye tekerlekli sandalye yardımı

Almanya’da yaşayan Mehmet Aydemir isimli vatandaş kendi imkanları ile aldığı tekerlekli sandalyeyi Silopi’deki mağdur bir ailenin ferdine ulaştırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2013 21:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Almanya'dan Silopi'ye tekerlekli sandalye yardımı

Almanya'da yaşayan Mehmet Aydemir isimli vatandaş kendi imkanları ile aldığı tekerlekli sandalyeyi Silopi'deki mağdur bir ailenin ferdine ulaştırdı.

Almanya'da yaşayan Mehmet Aydemir internet ortamında gördüğü engelli derneği sitesi aracılığı ile tekerlekli sandalye yardımında bulundu. Mehmet Aydemir oğlu İbrahim Aydemir aracılığı ile tekerlekli sandalyeyi Silopi'de faaliyet yürüten engelli derneğine ulaştırdı. Silopi Engellileri Yardımlaşma Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Abdullah Süer kendisine ulaştırılan yardımı İbrahim Aydemir ile birlikte Karşıyaka Mahallesi Çayırlı Sokak 47 numaralı evde yaşayan felçli ve yatalak hastası 85 yaşındaki Mehmet Tekin'e teslim etti. Alman vatandaşı Mehmet Aydemir'in oğlu İbrahim Aydemir, "Almanya'dan geliyorum. Silopi Engelliler derneğinin çalışmalarını internette gördük. Babam Mehmet Aydemir bu derneğe bir katkı sunmak istedi. Ben de bu tekerlekli sandalyeyi getirdim. Gönül isterdi ki daha fazlasını getirelim, ama havaalanında sıkıntı olduğu için kilo nedeniyle getiremedik. Bunu tek getirebildim. İnşallah ileriki zamanda babamın bu insanlara daha çok yardımı dokunur. Engelli kardeşlerimizin ellerinden tutup onları yalnız bırakmayacağız" dedi.

Felçli Mehmet Tekin'in oğlu Abdurrahman Tekin ise babasının sağ kol ve bacağının felçli olduğunu söyledi. Tekin, "Ayrıca konuşma yetisini de kaybetti. Almanya'dan bu yardımı getirdiler. Bizi yalnız bırakmadılar. Babama yardımda bulunan Mehmet Aydemir'e ve dernek başkanına çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

Silopi Engellileri Yardımlaşma Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Abdullah Süer, 2 ay önce yatalak ve felçli olan Mehmet Tekin ailesinin derneklerine tekerlekli sandalye için başvuru yaptığını söyledi. Süer, "Mehmet Aydemir web siteleri üzerinden yapılan çalışmalarımızı gördükten sonra derneğimizi arayıp engelli vatandaşlara yardımcı olmak istediğini söyledi. Bende kendilerine felçli ve yatalak üyelerimizin olduğunu söyledim. Bunun üzerine Mehmet Aydemir oğlu İbrahim Aydemir vasıtasıyla derneğimize bir tekerlekli sandalye gönderdi. Biz de bekletmeden onunla birlikte yatalak ve felçli olan Mehmet Tekin'e tekerlekli sandalyesini teslim ettik. Bu hastamız 9 aydır yatalak. Bize Almanya'dan bu desteği verenlerden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber