Arabanlılar, kadın doğum uzmanı doktoru istiyor

Araban ilçe hastanesinde kadın doğum uzmanı doktorunun olmadığı için sıkıntı yaşadıklarını belirten vatandaşlar ilçeye bir kadın doğum uzmanı doktoru istiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2013 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arabanlılar, kadın doğum uzmanı doktoru istiyor

Araban ilçe hastanesinde kadın doğum uzmanı doktorunun olmadığı için sıkıntı yaşadıklarını belirten vatandaşlar ilçeye bir kadın doğum uzmanı doktoru istiyor.

Arabanlı vatandaşlar, Araban ilçe hastanesinde şu ana kadar bir kadın doğum uzmanı doktorun olmadığını, bu nedenle de uzun yıllardan beri sıkıntılar çektiklerini belirterek, Araban İlçe hastanesine bir kadın doğum uzmanı doktoru istediklerini ifade etti. İlçe sakinleri, "Araban İlçe Hastanesinde bir kadın doğum uzmanı doktoru olmadığı için ilçe merkezi, Elif Beldesi ile ilçeye bağlı köylerdeki doğum hastaları doğum anında Gaziantep'teki değişik hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Doğum hastası kadınların doğum anında en yakın doğum uzmanı doktorlarının bulunduğu Gaziantep'teki değişik hastanelere giderken yolda yıllardan beri kanamalı hastaların çoğunun bebekleri ya da kendileri hayatlarını kaybetti. Bildiğimiz kadarıyla hastanede kadın doğum için gerekli malzemeler mevcut. Sadece eksik olan kadın doğum uzmanı doktorunun olmamasıdır. Araban İlçe Hastanesi'nde kadın doğum uzmanı doktorunun kullanacağı gerekli malzemelerin mevcut olmasına rağmen yıllardır kadın doğum uzmanı sıkıntısı çekiyoruz. Kadın doğum uzmanı olmamasından dolayı kadınların doğum anında ve yaşadıkları kadın hastalıklarında sıkıntılar çekiliyor. Bu da insan hayatını tehdit ediyor. İlçenin Gaziantep'e uzaklığı yönünde de birçok sıkıntılar yaşanıyor. Araban ilçesine bağlı Elif Beldesi, 39 köy ve 9 da mezranın bulunduğunu belirten ilçe sakinleri yetkililerden Araban İlçe Hastanesi'ne bir kadın doğum uzmanı doktoru görevlendirmelerini isteyerek, binlerce insan bu konuda sorun yaşıyor ve yetkililerden bu sorunumuzun giderilmesi için yardım bekliyoruz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber