Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunanlara ceza

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde tüm köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı ‘Adres Kayıt Sisteminde Muhtarların Yetki ve Sorumlulukları' konulu toplantı Marmaris nüfus müdürlüğünde gerçekleşti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2013 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıda konuşan Marmaris Nüfus Müdürü Nermin Şahin ,"Önümüzdeki yerel seçimler sonrası Marmaris ilçe sınırları içindeki tüm köyler mahalle statüsüne geçecek "diyerek Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde muhtarlara da büyük görevler düştüğünü söyledi.

Gerçeği aykırı adres beyanında bulunanların para cezası çarptırıldığını anlatan Şahin, "Özel amaçlı gerçeği aykırı adres beyanında bulunanların beyanı şüpheli görüldüğü takdirde adres kaydı yapılmayacak. Bu durumda beyanı alınarak kolluk kuvvetlere tahkikata götüreceğiz. Seçim dönemlerinde bu çok fazla yaşandığından dolayı muhtarlarımız bu konularda daha dikkatli olmaları gerekmektedir" diye konuştu.

Marmaris Nüfus Müdürü Nermin Şahin yılda en az bir defa muhtarlar ile bir araya geldiklerini söylerken, bu toplantılarda özellikle adrese dayalı nüfus kayıt sistemi üzerinde muhtarların bilgilendirildiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber