Başbakan Erdoğan, doğacak torununun adını koydu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2013 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Erdoğan, doğacak torununun adını koydu

Türkiye Uzlaşı ve Toplumsal Kalkınma Vakfı'nın düzenlediği Muharrem ayı iftarında Başbakan Erdoğan katılıyor. Erdoğan, "Bir torunum olacak, adı Ali olacak" dedi.

İşte Başbakanın konuşmasından satırbaşları...

-Kim ki Hz. Hasan ve Hüseyin'in vefatından tefrika üretiyorsa Ehli Beyti anlamamıştır. Hz Hüseyin'in direnişi 1374 yıl boyunca bu topraklarda hak mücadelesinin destanı olmuştur.

-1374 yıldır yüreklerimizde hiç dinmeyen sızı, bütün İslam coğrafyasının ortak sızısı, ortak acısıdır. Ben inanıyorum ki, Hz. Hüseyin'in canı o mübarek kanı Kerbela'nın ateşten toprağına düştüğünde değil, Müslümanlar tefrikaya düştüğünde acımıştır.

-Hz. Hasan Ve Hz. Hüseyin tıpkı babaları gibi hayatları boyunca vahdet mücadelesi verdiler.

-Kerbela'dan ve Hz. Hüseyin'in şahadetinden hiç kimseye tefrika fırsatı çıkmaz. Hiç kimseye ayrılık bahanesi çıkmaz. Buradan bir husumet asla hasıl olmaz.

-Hz. Peygamber nasıl ki bizim hepimizin peygamberiyse, Hz. Hüseyin de hepimizin Hüseyini'dir. Hz. Hüseyin hepimizin mazlumu, hepimizin kahramanıdır. Benim en büyük kayınbiraderim Hüseyin'dir. İkinci sıradaki kayınbiraderim Hasan'dır. Diğer kayınbirader Ali'dir. Şimdi bir torunum geliyor, isminin bir tanesi Ali olacak. Bunların hepsi bizim ortak mirasımızdır, birlik sebebimizdir.

-Kerbela olayından kimse ayrılık bahanesi çıkarmasın.

-Birileri üzerlerine bomba yerleştirip, Müslümanların camilerine gidip o bombayı patlatıyor, ister Sunnilerin ister Şıilerin olsun, ibadet eden insanları katletmek meşru görülebilir mi, onaylanabilir mi?

-Biz yeni kerbelalar görmek istemiyoruz.

-Hz peygamber de kardeşi mesafesindeki Hz. Ali de bize şunu öğretti; Can kutsaldır, can azizdir. Kim bir cana kastederse bütün bir aleme kasteder.

-Masumlara kastetmek alçakça bir cinayettir.

-Masum insanının canına kasteden Yezidi sevindirmiştir.

-Kerbela tarihimizdeki en acı derstir. Zulme direniş dersidir.

-Bizler İstiklal savaşını birlikte verdik. Cumhuriyetimiz bir inancın, kökenin egemenliği için inşa edilmiş değildir. Bu ülkede yaşayan bireylerin ortak değerleri üzerine inşa edilmiştir.

-Biz birbirimizle başkalarının değil kendi dilimizle muhabbet edebilecek, aynı yolun yolcusu, aynı kıblenin sahipleriyiz. Her ne meselemiz varsa ortak göreceğiz, birlikte çözeceğiz. Aramıza bizden olmayanların girmesini kabul etmeyeceğiz. Ayrıştırıcı siyasetin dilinden konuşmayacağız.

-Terör örgütlerinin, kimi çevrelerin hatta ülkelerin ortaya çıkardığı tüm tuzaklar 76 milyonun duasıyla bozuldu. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber