Yeni kanal hizmete girdi

Kepez Belediyesi, sokağın büyütülmesine engel olan mevcut su kanalı engelini yeni bir kanal çalışmasıyla ortadan kaldırdı. 1800 metre uzunluğundaki yeni kanalın yapımı tamamlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2013 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni kanal hizmete girdi

Kepez Belediyesi, Altınova Sinan Mahallesi Hanımeli Sokak'ta yaşanan dar yol problemini çözdü. Fen İşleri Müdürlüğü, iki aracın yan yana geçemediği, trafik kazalarının çok sık yaşandığı ve alt yapısı tahrip olan sokağı, imardaki kullanımına uygun hale getirmek için mevcut kanalın yerini değiştirdi. Yol haline gelecek olan eski kanalın yanına 1800 metre uzunluğunda inşa edilen hizmete girdi.Yeni kanal, Altınova Köprüsü ile Serik Caddesi arasında yapıldı. Sokağın başlangıcı olan Altınova Köprüsü kısmından yeni köprüye su tahliyesi gerçekleştirildi.

Devlet Su İşleri Antalya Bölge Müdürlüğü'nün ve Antalya Su ve Atık Su (ASAT) İdaresi'nin bilgisi dahilinde, derinliği 3 metre, ağız genişliği 6 metre olarak inşa edilen ve 1600 metreküp beton kullanılan kanalın maliyetinin yaklaşık 500 bin lira olduğu bildirildi.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yeni kanalın bitmesiyle birlikte önümüzdeki günlerde şu anda 5 metre eninde olan sokağın, 20 metre genişletilmesine yönelik çalışma başlatacağı, genişletme çalışmasından sonra ise Hanımeli Sokak'a 4 bin ton sıcak asfalt döküleceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber