Başbakan Erdoğan'dan Bülent Arınç yorumu!/ Video

Başbakan Erdoğan, Bülent Arınç'la ilgili yaşadığı gerginliğe ilişkin olarak "Pusuda bekleyenlere fırsat vermeyeceğiz. Her bir arkadaşımın böyle mesuliyetle hareket edeceğine düşmanı sevindirmeyeceğine inanıyorum" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Kasım 2013 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuşuyor. İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

14. yıldönümünde Düzce'de hayatını kaybeden kardeşlerime rahmet diliyorum. Dünkü Savaş Ay hakka uğurlandı. Biz katılamazsak da birçok arkadaşımız bu merasime eşlik ettiler. Savaş Ay'a Allah'tan rahmet diliyorum. Elbette 13 asırdan fazla süredir üzerinde konuşulan meselenin bir anda çözüleceği umudunda değiliz. Kerbela'da 1374 yıl önce yaşanmış acı hadiseden yola çıkılarak kardeşlerin birbirlerine hasım olmasını biz en başta Hz. Hüseyin'in mübarek hatıralarına haksızlık olarak görüyoruz. Kendisini Müslüman olarak tanımlayan kişi gidiyor kutsal mekanda üzerindeki bombaları patlatıyor. İslam'la da uzaktan yakından ilgisi yoktur olamaz. Çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor Kerbela'dan ders çıkartılması lazımken hemen hergün yeni Kerbelalar çıkıyor. Biz Yezidlerin tarafında olmadık. Yezid'in iktidar hırsı şuanda birilerinin de iktidar hırsız mazlumların kanını toprağa döküyor. Bugün'de Irak'ta Suriye'de kendisine hangi sıfatı takarsa taksın mazlumu katleden yezidttir mazlum ise Hz. Hüseyin'dir. Güç savaşlarında şehit olan kardeşlerimiz için tıpkı Kerbela şehitlerimiz gibi bakıyor ve acı duyuyoruz.

"BİRLİKTE AŞACAĞIZ"

Eğer bizim aramıza başkaları girmezse özümüzle bizi biz yapan değerlerle konuşursak aramızda mesele kalmayacak. Alevi ve Sunni kardeşimin arasında farklılıkları çok cüzi seviyededir. Biz aynı medeniyetin ortak mimarlarıyız. İktidar hırsı içindeki bizim aramızı açamaz. Bazı ülkelerin bazı partilerin bazı vekillerin özellikle terör örgütlerinin kışkırtmaları bizim aramızı açamaz. Biz aracılarla konuşmayacağız. Varolan her meseleyi birlikte aşacağız. Aracılara gerek duymayacağız. Ateş bizim ateşimizdir. Bunu söndürecek olan da biziz. Birilerinin gelip bu ateşi söndürmesini beklemeyeceğiz. Bu acıyı Hacı Bektaş-ı Veli'nin o öğüdüyle bir olarak, iyi olarak, diri olarak hep birlikte Türkiye olarak biz söndüreceğiz.

11 yıllık süreçte Alevi kardeşlerimizin sorunlarını samimi şekilde ele aldık. Öyle zannediyorum ki birkaç gün içinde Hacı Bektaş Veli'nin tüm tabelaları bu şekilde yazılacaktır. İstismarcıları aramıza almayalım.

Geçtiğimiz hafta Türkiye ekonomisinin ulaştığı güven ve istikrar seviyesini gösteren dikkat çekici gelime yaşandı. Biz birileri gibi laf üretmiyoruz iş üretiyoruz. Emlak Konut'a yaklaşık 3,3 milyar lira nakit girdisi gerçekleşecek. Hem içeride hem dışarda Türkiye ekonomisine güven duyuluyor.

Ak Parti'nin Avrupa içindeki üyelik değişikliği oldu. Bizi 10 yıldır oyaladılar. Aldık, alıyoruz, üye yapılıyoruz Avrupa Halk Partisi gözlemci statüsünden ayrıldık. Avrupa muhafazakarlar ve reformcular ittifakına tam üye olduk.

"BUNLAR DEDİKİ ÇETELERE DOKUNMASINLR"

Kızılcıhamam'da ifade etmiştim. Ak Parti kurulduğu günden bu yana kalıpların sınırlarını aşmış partidir. Ak Parti siyasetin teorisini yeniden yazmış siyaset tarihine yenilikler katmış partidir. AK Parti kökü derinlerde olan partidir. Ak Parti ilkeleri, kırmızı çizgileri, hedefleri olan partidir. Bizi anlayanlar bizim hadiseler karşısında nasıl tavır takınacağımızı anlarlar. 1994'te İBB kazandığımızda birileri şaşırdılar. Böyle sonucu beklemiyorlardı. Sonra bunu kabullendiler. Şimdi ne söylüyorlar hükümet okul, yol, konut, köprü, yapsın. hükümet çetelere, saadet zincircilerine dönüşen ekonomik sisteme neşter atmasın dediler, hükümet tıkanan demokrasi kanallarını açmasın, yargıyı milletin yargısı yapamazsın dediler. Anaysa Uzlaşma Komisyonu kurulsun diye Meclis başkanımızın daveti oldu. Allah aşkına 326'yla biz 3 temsilci veriyoruz 27-28'le o da 51-52'yle diğeri de 3 temsilci veriyor. Onlar 9 biz 3 kişiyle temsil ediyoruz. Biz netice alalım diye bunu da kabul ettik. Kabul ettik de ne oldu. 60 madde üzerinde mutabık kaldıklarını söylüyorlar. Ben ne dedim 48 de iken ben dedim ki burada mutabık kalın bunu Meclis'ten geçirelim dedik. Bunları bir kenara koyalım dedik masadan kalsın. Dediler olmaz. Ana muhalefetin başkanı kalkıp 60 maddede bir uyum var bu 60 maddeyi Meclis'ten çıkartabiliriz dedi. 4 tane siyasi parti bunu beraber yapalım diye ifade kullanmadı. Ben dedim ki hemen gidin ziyaret edin dedim. MHP zaten benim kapım kapalı diyor zaten hiçbir zaman açık olmadım ki. Hep kapalı. Arkadaşlarımız gittiler görüştüler. İadeyi ziyaret gerçekleştir cevap şu ' 4 siyasi parti ittifak edersek ancak bu görüşmeyi yapabiliriz' Biz 26 maddelik anaysa değişikliğini kendi grubumuzla parlementodan geçirdik. millete gittik. Millette yüzde 58'le evet dedi. Şimdi CHP'ye di,yorum ki dürüstseniz, samimiyseniz sizin söyleyeceğiniz tek şey gelirseniz gelmiyorsanız biz iktidarla görüşürüz iktidardan geçiririz. Ama bakın diyorum ya akşamdan sabah başka. Ben milletin takdirine havale ediyorum. Ama CHP'nin ne olduğunu vatandaşım anlasın. Genel başkanları ne diyor vekilleri ne diyor. Biz bu milletin tercihi ile işbaşına gelmiş milletin emanetini omuzlarında taşıyan iktidarız. Biz verdiğimiz sözün arkasında dururuz.

"OMURGASIZDAN BİR ŞEY OLMAZ"

Siyasi parti olarak ne düşündüğümüzü ifade ederiz. Ben taraf değilim bu oyunlara gelmeyin. Omurgalı olacaksın. Omurgasızdan bir şey olmaz. Rüzgar önünde yaprak gibi sallanandan bir şey olmaz. Milletin çirkin gördüğünü siyasi parti olarak bizde çirkin görürüz. Anaysa ve yasa çerçevesinde milletin bize verdiği yetkiyi kullanırız. Parti olarak bir şeyi kötü görüyorsak onunla mücadele ederiz Bize sadece millet istikamet çizer. Biz bunu slogan olarak dile getirmiyoruz. Biz milletin çizdiği istikamette ilerleriz. Kimse parmağını kaldırarak bizi azarlayacak bize hiza çizecek yetkiye sahip değildir. Biz birilerinin keyfi için birilerinin bitmez tükenmez kibri için hedef ve ideallerimizden vazgeçecek parti olmadık. Bu kadro içindeki herkesin özgüveni olacak. Arkasında milletin gücü olacağını hissedecek. Sözlerimi başka yere çekmeyin. millete görüşü sorulmuyır. 200 yıldır doğru olan budur deniliyor. Biz bize yapılanları başkasına reva görmek anlayışında olmadık. Biz mil etimizin önüne birden fazla seçenek koyduk. 4+4+4 seçeneği ile okullar arasında tercih hakkını getirdik. Bizde bazı bazı eğitimciyim diye geçinenler 5+3'ün verimli 4+4+4'ün verimsiz olduğu anlayışını koyuyorlar. Kamuda ister başörtülü ister başı açık çalışırsın, Meclis'e ister başı açık ister başı kapılı gelirsin. Her alanda her konuda dayatmaları kaldırıyor yaşam tarzı dayatmasını ortadan kaldırıyor milletimizin önüne tercihler getiriyoruz. Zincirleri parçalayarak köleleikten kurtulamazsınız. Zihninize, dilinize, kalbinize takılmış prangalardan kurtulacaksınız. Kim iseniz o olacaksınız. Başkasının ne dediğine değil vicdanınızın, kalbinizin, milletin ne dediğine bakacaksınız. Biz muhafazakar demokrat partiyiz. Farklılıkların var olma haklarını yaşam tarzlarını teminat altına almak demokrat kimliğimizin neticesidir. Biz değer dayatılmasına karşı çıkarız. Biz birileri haz etmiyor diye, muhafazakar demokrat kimliğimizden vazgeçmeyiz. Ak Parti olarak her meselede görüşümüz vardır, hedefimiz vardır.

AK Parti ile sandıkta yarışamayacağını anlayanlar farklı temennilerin içine girmiştir. AK Parti sandıkta kaybetsin diye değil AK Parti çatırdasın bölünsün diye dua ediyorlar medet umuyorlar Bu zavallıktır.Bu hareket içindeki hiçbir kardeşim pusuda bekleyen zavallılara ümit vermeyecektir.

SARIGÜL ELEŞTİRİSİ

Bir taraftan yolsuzluk dosyasıyla ihraç edeceksin, sonra da cankurtaran simidi gibi ona yapışacaksın. Böyle bir mantık olur mu? Olur. Bu muhalefet partisinin içinde bu var. Genlerinde bu var. Biz dava ortaklığı yapmış birbirine kardeşçe kenetlenmiş bir kadroyuz. Her kademedeki arkadaşım millete hizmet için bu makamlara geldik.

HER ZAMAN SÖYLÜYORUM...

Her zaman söylüyorum, efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Eğer hiçbir siyasi partinin tüzüğünde üç dönem gibi karar alma cesareti yoksa, AK Parti bu kararı alabilmişse, bunu yazılı kayda geçmişse bu Türkiye siyasetinde değil, dünya siyasetinde bir ilktir. Biz arkadan gelen gençlerin önünü tıkamayacağız. Bu siyaseti güçlü tutacağız anlayışıdır.

"ARAMIZDAKİ MESELELERİ ARAMIZDA ÇÖZERİZ"

Biz çıkar birliği yapmış kadro değiliz. Biz kader ortaklığı yapmış kadroyuz. Biz dava ortaklığı yapmış kadroyuz. Bu teşkilat içindeki her kademedeki arkadaşım millete hizmet için biraraya gelmiştir. Elbette kadro içinde zaman zaman bazı farklı yaklaşım olayları olabilir, yanlış anlayış olabilir, yanlış anlayışlar olabilir. Dava arkadaşlığının kardeşlik hukukunun gereği olarak biz meselelerimizi aramızda konuşur ve çözüme kavuştururuz. Kimsenin şüphesi olmasın aramızdaki meseleleri kendi aramızda çözüm yoluna koyacağız. Pusuda bekleyenlere fırsat vermeyeceğiz. Her bir arkadaşımın böyle mesuliyetle hareket edeceğine düşmanı sevindirmeyeceğine inanıyorum.

"ŞİVAN PERVER'LE İBRAHİM TATLISES DÜET YAPACAK"

Hafta sonu Diyarbakır'dayız. Cumartesi günü açılışlar yapacağız. Bu törene sayın Mesud Barzani de katılacak. Bu törende istiyoruz ki inşallah ülkemizin birliğine yönelik mesajlar çok daha güç kazansın. Ertesi gün de açılışlar yapacağız. Bu arada 300 aileyi evlendireceğiz. Bu evlilik töreninde de bir başka renk katalım istedik. İlk defa İbrahim Tatlıses, Şivan Perver birlikte bir düet yapacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber