Vekillerin zam kulisi hüsran oldu

Haber Giriş : 05 Nisan 2006 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski vekillerin zam kulisi, AKP ve CHP'ye takıldı. Meclis anlaşamayınca, eski vekillerin temsil tazminatı isteği de sonuçsuz kaldı. TBMM'deki vekilleri de emeklilik telaşı sardı

MİLLETVEKİLLERİ, emeklilik derdine düştü. Geçmiş dönemlerden yaşları tutmadığı için emekli olamayan 70'den fazla eski vekilin durumu, halen parlamentoda bulunan vekilleri telaşlandırdı. Meclis'te şu an görev yapan yaklaşık 230 kadar milletvekili de, bir dahaki dönem seçilemedikleri takdirde emekli olamayacak. Emekli olamayan 70'e yakın eski vekilin iş bulamadığı ve oldukça zor durumda kaldığı belirlendi. Emekli olamayan ve iş bulamayan eski vekillerin, temsil tazminatı almak için yaptıkları kulis ise hüsranla sonuçlandı. Eski vekillerin zam kulisi, AKP ve CHP'ye takıldı. AKP ve CHP anlaşamayınca, eski vekillerin temsil tazminatı isteği de sonuçsuz kaldı.

Eski vekiller, 'Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ve Başbakanlık görevinde bulunanların aylıkları' başlıklı 43'üncü maddeye kendileri ile ilgili bir düzenleme eklenmesi için uzun süre kulis yaptı. Buna göre, yaşı tutmadığı için emekli olamayan vekiller, temsil tazminatı adında bir ödeme alacaktı. Meclis Plan Bütçe Komisyonu Başkanvekili Altan Karapaşaoğlu da, 'İki parti anlaşırsa işleme koyarım' dedi. Ancak, AKP ve CHP bu konuda anlaşamadı. Böylece, temsil tazminatı ile ilgili önerge de gündeme getirilmedi. Komisyonun CHP'li Üyesi Ali Kemal Kumkumoğlu, 'AKP'nin önerge vereceği söyleniyordu. Getirmediler ve bize de, 'Birlikte imzalayalım' dediler. Biz de, 'İktidarsınız siz getirin. Her şeyi getirirken bize mi soruyorsunuz? Siz iktidarsınız; hem istiyorsunuz hem getirmiyorsunuz' yanıtını verdik' dedi. AKP Kars Milletvekili Selahattin Beyribey de, emeklilik hakkı kazanamayan ve iş bulamayan eski vekillere iş buluncaya kadar tazminat verilmesini istedi.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber