BDDK'da Bilgin'le devam kararı

Haber Giriş : 05 Nisan 2006 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, görev süresi geçen hafta dolan BDDK Başkanı Tevfik Bilgin'le devam etmeyi kararlaştırdı. Merkez Bankası Başkanı için de isim belirlendi.

Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda atama düğümü çözülüyor. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, BDDK başkanlığı için görev süresi dolan Tevfik Bilgin'in önerildiğini, kararnamenin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyledi. Şener, ?Tevfik Bilgin'le ilgili herhangi bir tereddüt yoktur. Görev süresi sona erince yeniden başkan olarak atanmasına karar verilmiştir. Bu konuda bir gecikme söz konusu değildir? diye konuştu.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Şener, Merkez Bankası başkanlığı içinse ismin belirlendiğini kaydetti. Şener, ?Merkez Bankası başkanlığı için kararname bu hafta Cumhurbaşkanlığı'na sunulacak? diye konuştu.

Başbakan Erdoğan da yaptığı açıklamada, Merkez Bankası ve BDDK başkanlığına atanacak isimlerin belirlenerek, Cumhurbaşkanı'na sunulacağını söylemişti. Erdoğan, ?Hedefimiz bu hafta içinde sunmak? şeklinde konuşmuştu.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber