58 yıldır esansçılık yapıyor

Gaziantep'te 58 yıldan bu yana esansçılık mesleğini icra eden Abdullah Günebakan, kendisine ait mütevazı camekanı ile unutulmaya yüz tutmuş mesleğini yaşatmaya çalışıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2013 17:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
58 yıldır esansçılık yapıyor

Gaziantepli 3 çocuk babası Abdullah Günebakan, 58 yıldır geçimini camekanda sattığı esanslar ile sağlıyor. Günde 15 ile 20 lira gibi bir miktar para kazanan Günebakan, sattığı esanslardan az para kazandığı halde mesleğini yapmayı bırakmayan sayılı kişilerden. Gençlik yıllarından beri bu meslekle uğraşan Abdullah Günebakan, kendisi ile yola çıkan meslektaşlarının artık bu mesleği bırakarak yurt dışına gittiklerini söyledi.

Esansçılık mesleği ile iç içe yaşadığını gören dostları ise mesleğe bağlılığından dolayı Abdullah Günebakan'ı kendi aralarında, 'Kokucu Hacı Amca' diye çağırıyor. Abdullah Günebakan, "Esans mesleği ile uğraştığım için adım 'Kokucu Hacı' olarak kaldı. 58 yıldan beri Elmacı Pazarı'nda ufacık bir camekanım var. Burada esans işi ile uğraşıyorum. Ben Allah'a, beni zengin etme diye dua ettim. Çünkü benim nefsime gücüm yetmez. İcabında bir fakirin kalbini kırarım. Halime şükrediyorum. Vücudum çok sağlıklı" ifadelerini kullandı.

Kazandığı paranın çok olmamasına karşın bu durumdan hiç de şikayetçi olmadığını kaydeden Günebakan, "Hastaneye gitmem. Günde 15-20 TL kazanıyorum. Kazandığım bu paradan çok mesut oluyorum. Rahatım çok şükür. Ben fakirlerin başını sıvamasını severim. Fakirler beni çok sever sayarlar. Esansların içerisinde Hollanda malı var. Hollanda'dan perakende olarak Gaziantep'e geliyor. Ben buradan toptan olarak satın alıyorum. Köylerden de çok müşterim geliyor. Güzel para kazanıyorum. 5 TL'ye aldığım esansı 7 buçuk TL'ye satıyorum. Ekmek yiyorum Allah'a şükür rahatım. Birkaç yere dükkan açtım ancak komşular arasında kıskançlık olduğu için çalıştıramadım" dedi.

Esans almak için arkadaşının yanına gittiğinde bu mesleği yapmaya karar verdiğini dile getiren Günebakan, "Arkadaşımın yanından esans aldıktan sonra, 'ben de camekanda esans satamaz mıyım' diye düşündüm kendi kendime. Esanslar içerisinde gül kokulu, iğdeli ve menekşeli esanslar bulunmakta. Ardından bu mesleği yapmaya karar verdim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber