Ankara YHT'nin kalbi olacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Ankara merkezli Yüksek Hızlı Tren hatlarının inşasını 2014 yılında da sürdürecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2013 22:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara YHT'nin kalbi olacak

Gelecek yıl, Ankara-Sivas arasındaki 393 kilometre ve Ankara-Afyonkarahisar arasındaki 167 kilometre uzunluğundaki hatlarda çalışmalar yürütülecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Ankara merkez olmak üzere İstanbul-Ankara-Sivas, Ankara-Afyonkarahisar-İzmir, Ankara-Konya ve İstanbul-Eskişehir-Antalya koridorlarından oluşan hızlı tren ağında, 393 kilometre uzunluğundaki Ankara-Sivas ve 167 kilometre uzunluğundaki Ankara (Polatlı)-Afyonkarahisar hızlı tren hatlarının yapımına 2014 yılında da devam edecek.

TRAFİK DENETİM KAMERALARI ARTIRILACAK

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı'nda yer alan trafik kazası nedeniyle meydana gelen ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılması hedefi doğrultusunda Trafik Elektronik Denetim Sistemlerinin (TEDES) kullanımı Akıllı Ulaşım Sistemleriyle entegre hale getirilecek. Bu kapsamda gelecek yıl şehir içi ve şehirler arasında elektronik denetleme sistemlerinin sayısı artırılacak. Böylece trafik akışının takibi ve kolaylaştırılması, kurallara uyumda caydırıcılığın sağlanması amacıyla elektronik denetleme sistemleri yaygınlaştırılacak. Karayolu ağında elektronik sistemlerle araç iletişiminin kurulması, trafik denetimlerinde ve bilgilendirme faaliyetlerinde etkinliğin artırılması, karayolu kullanımına ilişkin daha güvenilir bilgi edinilmesi ve araç plakalarında standardizasyonun getirilerek trafik ve kamu güvenliğinin etkin bir şekilde sağlanması amacıyla Araç Kimliklendirme Sisteminin (AKSİS) pilot çalışmasını gelecek yıl tamamlayacak.

2 BİN 350 KİLOMETRE OTOKORKULUK

Gelecek yıl ayrıca 130 kaza kara noktası ile 100 sinyalize kavşak iyileştirilecek ve bölünmüş yollar başta olmak üzere 2 bin 350 kilometre otokorkuluk yapım ve onarımı gerçekleştirilecek. Karayollarında 25,7 milyon metrekare yatay işaretleme ve 160 bin metrekare düşey işaret levhasında yenileme yapılacak. Ağırlık denetimlerinin etkinleştirilmesi kapsamında 23 yeni yol kenarı denetim istasyonunun kurulumu tamamlanarak istasyon sayısı artırılacak ve 25 milyon aracın denetlenmesi sağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber