Gıda zehirlenmesi şüphesi: 1 ölü

Kayseri'de yedikleri arabaşından zehirlenen 13 kişiden biri hayatını kaybetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2013 23:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gıda zehirlenmesi şüphesi: 1 ölü

Edinilen bilgiye göre Kayseri'nin Felahiye ilçesine bağlı İsabey köyünde akşam bir araya gelen ailelerin arabaşı yediği öğrenildi. Yemekten sonra fenalaşan 13 kişinin bölgeye sevk edilen 6 ambulans ile Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi ve şehir merkezinde bulunan özel hastanelere sevk edildiği bildirildi.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen zehirlenenlerden bir kişinin hayatını kaybettiği diğer 12 kişinin tedavilerinin sürdürüldüğü kaydedildi.

İHA

Kayseri'deki gıda zehirlenmesi şüphesi

Kayseri İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, Felahiye ilçesi İsabey köyünde gıda zehirlenmesiyle ilgili kriz masası oluşturduklarını belirterek "Uzman arkadaşlarımızın incelemeleri devam ediyor, tarım ilacından zehirlenme olabileceği üzerinde duruyoruz" dedi.

Öksüzkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam üzeri İsabey köyünde un ve sudan yapılan yöreye özgü "arabaşı yemeği"ni yiyen birisi hamile kadın ve birisi de çocuk olmak üzere 13 kişinin zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldığını anımsattı.

Zehirlenenlerden Elif Bala'nın hastanede hayatını kaybettiğini belirten Öksüzkaya, "Konuyla ilgili kriz masası oluşturduk. Uzman arkadaşlarımızın incelemeleri devam ediyor, tarım ilacından zehirlenme olabileceği üzerinde duruyoruz. Normal bir gıda zehirlenmesi olayı bu kadar ağır seyretmez" diye konuştu.

Durumu ağır olan Pınar Erkoç (6), Hüseyin Erkoç (52) ve Havva Temel ile Hürü Erkoç'un (50) hamile Meryem Erkoç (24), Hülya İşgüzar (26), Binanel Temel (54), Nuri İşgüzar (62), Zekeriyya Özdemir (67), Metin Pala (48), Davut Temel (58) ile Fatma Özdemir'in kentteki çeşitli hastanelerin yoğun bakımlarında tedavileri sürüyor.

Muhabir: Musa Özyürek

Yayınlayan: Hüseyin Doğru

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber