Şırnak Devlet Hastanesi önünde zincirli protesto

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Çalışanları Sendikası (Sağlık Sen) Şırnak Şubesi, Şırnak Devlet Hastanesi çalışanlarına yapılan haksızlığa uğradığı gerekçeyle zincirli protesto gerçekleştirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2013 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şırnak Devlet Hastanesi önünde zincirli protesto

Şırnak'ta bulunan hizmetli personele keyfi uygulamalarla bu hizmetlerin gördürülmesinin düşündürücü bir durum olduğunu söyleyen Şırnak Sağlık Sen İl Başkanı Hakan Usal, Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Şırnak Şubesi olarak, her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduğunu ifade etti. Usal, "Sağlık Sen Şırnak Şubesi olarak, bugün burada çalışanlarımızın yanında olmak üzere toplanmış bulunuyoruz. En zor şartlarda hizmet sunarak, bir can kurtarmak, insanlığı kurtarmakla eşdeğerdir. Hadisini kendisine düstur edinmiş bir camianın neferleri olarak kanun tanımaz sözden anlamaz anlayışları kınıyor, kendilerini adaletle yönetmeye davet ediyoruz. Bilindiği üzere İlimiz Şırnak Devlet Hastanesi'nde ve daha birçok Sağlık Kurumunda temizlik hizmeti satın alınmış ve bu hizmetler şirket personeli eliyle gördürülmektedir. Ancak ilimizde bulunan hizmetli personele keyfi uygulamalar ile bu hizmetlerin gördürülmesi düşündürücü bir durumdur.

Sağlık Bakanlığımızın çalışan güvenliği ve hasta memnuniyetini en merkeze alarak bu kadar önemsediği ve her gün yeni genelgelerle standartları yükselterek memnuniyeti artırmaya yönelik faaliyet ve çalışmalarının görüldüğü bu dönemde çalışanın ve hastaların şikayet ve taleplerine kulaklarını tıkayan bir zihniyetin ne halka, ne çalışana ne de ülkesine bir faydası olamaz.

Bunların yaşanmasına tahammülümüzün olmamasından dolayıdır ki, bir yurttaşlık ve sorumlu sendikacılık gereği paylaşma gereği duyduk" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber