Emniyet 'hava'ya giriyor

Suç ve suçlularla mücadelede daha etkin rol alabilmek için hava filosunu güçlendirme kararı alan Emniyet, çok maksatlı keşif ve gözetleme yapmak amacıyla geçen mayısta King Air 350i model bir uçak aldı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Kasım 2013 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet 'hava'ya giriyor

SONER ARIKANOĞLU

Emniyet, havadan insansız keşif ve gözetleme yapabilmek için de 17 adet mini ve 2 adet midi İHA'yı da bu yıl filosuna kattı. İHA'lar, aktif olarak kullanılmaya başlandı.

9 HELİKOPTER MARTTA TESLİM

Helikopter filosunu da takviye etmeye karar veren Emniyet, 15 adet orta tip helikopter alımı için Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile müşterek bir çalışma başlattı. Alımı gerçekleştirilen Bell 429 marka helikopterlerden 6'sı bu yıl Emniyet'e teslim edildi. Geriye kalan 9 helikopter ise gelecek mart ayına kadar Emniyet'in helikopter filosuna katılmış olacak.

ORTAK ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Emniyet, 20 adet çift motorlu genel maksatlı helikopter, 4 adet Sikorsky S-70 marka helikopter ve 3 adet keşif - gözetleme uçağı almak için yine Savunma Sanayii Müsteşarlığı'yla birlikte ortak bir çalışma başlattı. Bunların alım işlemlerinin de gelecek yıl tamamlanması ve partiler halinde Emniyet'e teslimi öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber