Ulukışla Hüsniye İlkokulunda ana sınıfı açılışı yapıldı

Niğde ÇİM-SA tarafından modernize edilerek Ulukışla Hüsniye İlkokuluna hediye edilen Ana Sınıfı binasının açılışı yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2013 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ulukışla Hüsniye İlkokulunda ana sınıfı açılışı yapıldı

Açılış törenine Niğde Valisi Necmettin Kılıç, Garnizon Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü, İl Özel İdare Genel Sekreteri, Gençlik ve Spor İl Müdürü, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü, ÇİM-SA fabrika müdürü, Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, Ulukışla İlçe Milli Eğitim Müdürü, diğer kurum ve kuruluşların yöneticileri ile öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi Hüsniye Ortaokulu öğrencileri tarafından sergilenen halk oyunları gösterisi büyük ilgi gördü. Günün önemiyle ilgili bir konuşma yapan Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, "Ulukışla ilçemizin bir köy okulu olan Hüsniye Ortaokulunun son iki yılda Türkiye genelinde yapılan Seviye Belirleme Sınavlarında Ulukışla birincisi olması bizleri onurlandırmıştır. Bu başarıda emeği geçen okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok değerli velilerimize huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ulukışlamızdaki tüm eğitim kurumlarımızda olduğu gibi bu okulumuzun da fiziki donanımını daha kaliteli hale getirmek için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Niğde İl Milli eğitim Müdürlüğümüz tarafından çatısı onarılan, tüm kapıları yenilenen bu okulumuzun kalorifer sistemi ve tesisatı da Kaymakamlığımız bütçesinden karşılanarak yaptırıldı. Yeni bilgiler, yeni dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere kavuşmamız dileğiyle saygılar sunarım" dedi.

Ana Sınıfı binası açılışı öncesi bir konuşma yapan Niğde Valisi Necmettin Kılıç, "Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında hedeflenen seviyeyi yakalayacak, hatta geçmekle ilgili ciddi projeksiyonlar yapılmış ve görevler dağıtılmıştır. On yıl sonra dünya milletleri ailesine yeniden bir güneş gibi doğacak bir Türkiye, bölgenin yıldızı olan bir Türkiye, sanayisiyle, ekonomisiyle, bilimiyle, üniversiteleriyle örnek olabilecek bir Türkiye çok yakın. O büyük ve özlenen Türkiye'ye kavuşabilmek için ne yapmamız gerektiği de açık: ilmen, fikren, ruhen kaliteli bir nesil yetiştirmek. İşte 2023'ün Büyük Türkiye'sine o güçlü, o yıldız ülkeye ulaşabilmek için çocuklarımızı iyi yetiştirmeye mecburuz. Onlara yeni ve en yüksek bilgileri vermek, onları ahlaken ve bedenen yüksek kalitede insanlar olarak yetiştirmek bizler için en ciddi görevdir. Dolayısıyla eğitim artık bir ülke sorunu; sadece Milli Eğitim bakanlığının sorunu değil. Her birimizin bu konuda ayrı ayrı görevleri var. İşte bu noktada özel sektör de eğitimin bir tarafından tutmalı ve görüyoruz ki tutuyor da. İlimizde ülke ölçeğinde faaliyet gösteren firmaların ve hayırseverlerimizin eğitimde sorumluluk üstlenmeleri bizim için memnuniyet verici. Bu noktada ÇİM-SA'nın faaliyetini- Hüsniye İlkokuluna hediye ettiği ana sınıfını- önemsiyor ve kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Vali Kılıç, eğitime katkıda bulunan hayırseverlere Teşekkür Belgelerini takdim ettikten sonra, beraberindeki heyetle ÇİM-SA tarafından modernize edilerek Ulukışla İlkokuluna hediye edilen Ana Sınıfı Binasının açılışını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber