2 sendika şube başkanına hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2006 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da, eski 2 sendika şube başkanı, "terör örgütü propagandası yapmak"tan 1'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar, tutuklu bulundukları süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmada tutuklu sanıklar eski Eğitim-Sen Şube Başkanı Süleyman Yılmaz ile eski Tarım Orkam-Sen Şube Başkanı Hasan Adsız ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmada iddia makamı, sanıkların, terör örgütü elebaşı "Abdullah Öcalan'ı siyasi iradem olarak kabul ediyorum" başlıklı dilekçelerle suçüstü yakalandıklarını belirterek, sanıkların, terör örgütünü bilerek övüp desteklediklerini, bu nedenle TCK ilgili maddeleri uyarınca cezalandırılmalarını istedi. Duruşmada söz alan sanıkların avukatı Servet Özen ise müvekkillerinin eylemlerinin ifade özgürlüğü kapsamına girdiğini, bu nedenle beraatlarını talep etti.
Sanıklar da avukatlarının savunmalarına katıldıklarını belirterek, beraatlarını istedi.

Mahkeme, verdiği aradan sonra sanıkları "Yasadışı örgüt propagandası yapmak"tan 1'er yıl hapis cezasına çarptırdı. Cezayı 10 aya indiren mahkeme 4 aydır tutuklu olan sanıkları, infaz yasası gereği tahliye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber