Ordu da canlı bomba saldırısı!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2006 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'da Kuran kursuna canlı bomba mı saldırdı?

Ordu'da bir Kuran Kursu tuvaletinde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Patlamada canlı bomba olduğu iddia edilen kadın öldü, canlı bombanın arkadaşı olduğu sanılan bir kadın ile iki kişi de yaralandı.

Patlama, saat 17.25'te Ordu Müftülüğü Yeni Mahalle Kız Kuran Kursu tuvaletinde meydana geldi. Olay yerinde inceleme yapan güvenlik güçleri, bahçede patlamamış bir bomba daha buldu.

İddiaya göre, üç kadın canlı bomba tuvalette üzerlerine bomba yerleştirirken vatandaşlar tarafından görüldü. Yine ilk gelen bilgilere göre kaçmaya çalışan kadın eylemcilerden bir tanesi paniğe kapılıp üzerindeki fünyeyi patlattı.

Kentin en merkezi yerinde bulunan tuvalette büyük bir patlama meydana geldi. Çevredeki binaların camlarının kırıldığı patlamayla paniğe kapılanlar kaçışırken, olay yerinden geçen Hüseyin Polalar ve Kanun Şenyurt yaralandı.

Yaklaşık 400 kişilik Yeni Mahalle Camii'nde saat 16.20'de okunan ezanla toplanan kalabalık cemaatin ikindi namazını kılıp dağılmasından kısa süre sonra patlamanın meydana gelmesi büyük bir faciayı önledi.

ORDU EMNİYET MÜDÜRÜ GÜLER: "2 KADIN TERÖRİSTTEN 1'İ ÖLDÜ, DİĞERİ YARALI ELE GEÇİRİLDİ"

Ordu Emniyet Müdürü Rıdvan Güler, akşam saatlerinde meydana gelen patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, olaya karıştıkları belirlenen 2 kadın teröristten 1'inin olay yerinde ölen kişi olduğunu, diğerinin ise yaralı olarak ele geçirildiğini bildirdi.

Rıdvan Güler, olay yerindeki incelemesinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayı gerçekleştirenlerin 2 kişi olduğunu söyledi.

Bunlardan birinin olay yerinde ölen kişi olduğunu belirten Güler, "2 kadın teröristten 1'i öldü, diğeri yaralı olarak kaçarken yakalandı. Olayla ilgili ekiplerin çalışması sürüyor. Hangi örgütten oldukları ve bombanın tipini belirlemeye çalışıyoruz" dedi.

Güler, "Polis Haftası" nedeniyle söz konusu kişilerin belirli bir yeri hedef seçip seçmedikleri' konusundaki bir soru üzerine ise bu konuda ellerinde bilgi olmadığını bildirdi.

YARALI VATANDAŞ TABURCU EDİLDİ, KADIN TERÖRİST İLE DİĞER VATANDAŞIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Ordu'da meydana gelen patlamada yaralanan Kazım Şenyurt adlı vatandaş, ayaktaki tedavisinin ardından taburcu edildi. Yaralanan kadın terörist ile diğer vatandaşın tedavisi sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, patlamanın ardından Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 3 yaralıdan kimliği henüz belirlenemeyen kadın terörist ile olay yeri yakınından geçerken yaralanan Hüseyin Poloman adlı vatandaş da tedavi ediliyor.

Diğer yaralı Kazım Şenyurt ise ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

DİYARBAKIR'DA DA PATLAMA

Aynı saatlerde Diyarbakır'da Kolordu kavşağı'nda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir araçta henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu ve olayda bir kişi yaralandı. Diyarbakır Devlet Hastanesi yetkilileri, hastaneye şu ana kadar bir yaralı getirildiğini, başka yaralıların da olabileceğini belirtti.

Patlamanın nedeni araştırılıyor.

PATLAMADA YARALANAN ÜÇÜNCÜ KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Diyarbakır'ın Elazığ Caddesi'nde meydana gelen patlamada yaralanan üçüncü kişinin kimliği belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Elazığ Caddesi'nde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait 21 AJ 396 plakalı aracın geçtiği sırada orta refüjde meydana gelen patlamada yaralanan üçüncü kişinin Mehmet Mustafa Karakaş olduğu bildirildi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Mustafa Karakaş ile Sedat Özmen ve Diyarbakır Devlet Hastanesi'ndeki Abdülkadir Bozbey'in tedavisi sürüyor.

Bu arada patlamanın nedeniyle ilgili araştırmanın sürdüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber