Kredi kartı faizlerine itiraz!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2006 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Şube Başkanı Üstün Bol, Merkez Bankası'nın açıkladığı kredi kartlarına ait azami akdi faiz uygulaması konusunda yürürlüğün durdurulması için Danıştay'da dava açacaklarını bildirdi.

Bol, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Merkez Bankası'nın 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasası'nın ilgili maddesi gereğince kredi kartlarına ait azami akdi faiz oranının yüzde 5,75 ve gecikme faiz oranının da yüzde 6,88 olarak açıkladığını hatırlattı.

Bankacılık sektöründe halen uygulanmakta olan aylık ortalama faiz oranınn ''azami faiz'' oranları olarak belirlendiğini ifade eden Bol, açıklamasında şunları kaydetti:

''Bankaların keyfi faiz uygulamaları nedeniyle bugüne kadar yüzbinlerce yurttaşımız hukuki, sosyal ve psikolojik sorunlar yaşamıştır. Yaşanan sorunların tekerrür etmemesi için Bankacılık Yasası faiz oranlarını belirleme yetkisini Merkez Bankası'na vermiştir. Ancak Merkez Bankası yetkilileri sorumluluklarını yerine getirmeyerek tüketicileri bankaların insafına bırakmıştır. Konut ve araç kredisi faiz oranlarının yüzde 0,8-1,2 arasında seyrettiği düşünüldüğünde azami faiz oranlarının çok yüksek olduğu görülmektedir.'' Bol, toplumsal kredi kartı trajedisine yeniden davetiye çıkaracak uygulamanın yürürlüğünün durdurulması için Danıştay'a dava açacaklarını, görevi kötüye kullanma isnadıyla da Merkez Bankası yöneticileri hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber