Türk Diyanet Vakıf-Sen'den Sınav Ücreti Tepkisi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2006 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Bilal Eser, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda memur olarak çalışan ve en fazla 45 günlük geçici görevlendirme için öngörülen testle yapılacak sınav için her görevliden bu yıl ilk defa 20 YTL ücret alınmasına tepki göstererek, söz konusu ücretin hiçbir hukuki dayanağı olmadığını ileri sürdü.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2007 yılı hac organizasyonu için, hacda görevlendirilecek din görevlilerinin nasıl seçileceği, başkanlığın 04.04.2006 gün ve 304-331 sayılı olurunda, cami görevlileri ve Kur'an kursu öğreticileri için öngörülen yazılı test sınavı ve sınav kazananlara mülakat yapılma şartı getirildi. Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Bilal Eser yaptığı yazılı açıklamada, halen Diyanet İşleri Başkanlığı'nda memur olarak çalışan ve en fazla 45 günlük geçici görevlendirme için öngörülen bu testle yapılacak her sınav için her görevliden ilk defa bu yıl 20 YTL ücret alınmasının kararlaştırıldığını belirterek, söz konusu ücret olayının hukuki ve ahlaki bir dayanağı olmadığını öne sürdü.

Paranın hukuki olması bir yana nereye kim tarafından, nasıl harcanacağının belli olmadığını iddia eden Eser, hac hizmetlerinin, Bakanlar Kurulu Kararı ve Hac Yönetmeliği hükümlerine göre hacı adaylarından alınarak yerine getirildiğinin altını çizdi. Eser, "Geçim sıkıntısı çeken din görevlisinin kurum içi ve geçici görevli seçimi için ücret ödemesi de Cumhuriyet tarihi boyunca ilk defa olmaktadır. Din, hukuk ve ahlak kurallarına uymayan, din görevlilerinden alınmak istenen 20 YTL ücretten Diyanet'in vazgeçmesi gerekmektedir. Gerekirse bu konuda yargıya gitmek dahil her türlü hak arama ve sendikal gücümüzü kullanacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber