Okula istediğin kıyafetle gelebilirsin ama...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2006 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesindeki bir ilköğretim okulunda başlatılan uygulamayla, bir hafta boyunca sınıflarını en temiz tutan, derslerine en çok çalışan ve davranışlarıyla çevrelerine örnek olan öğrenciler okula istedikleri kıyafetle geliyor.

Karamehmet İlköğretim Okulu yöneticileri tarafından, çocukların sorumluluk duygularının geliştirilip, çevre temizliğine önem vermelerini ve bunu alışkanlık haline getirmelerini sağlamak için ''Karamehmet İlköğretim Okulu Serbest Kıyafet Değerlendirme Kriterleri'' uygulamaya konuldu.

Uygulama çerçevesinde, okulun katlarına kriterlerin yazılı olduğu panolar asılırken, sınıflara bir hafta süreyle, ''Temizlik ve sınıf düzeni, kılık kıyafet, zamana uyma, derse katılım, davranışlar, okul bahçesini kullanma ve temizliği''ne göre puan veriliyor.

Nöbetçi öğretmenler, okul ve sınıf temsilcileri ile ''Okul Gelişim Yönetim Ekibi''nce yapılan değerlendirme sonucunda, cuma günleri en yüksek puanı alan sınıflar belirleniyor ve bu sınıflardaki öğrenciler, sonraki haftanın bir günü ''Serbest Giyinme Ödülü''ne layık görülüyor.

Okul yöneticileri, uygulamanın son derece başarılı olduğunu, öğrencilerin okula serbest kıyafetle gelebilmek için kriterlere ellerinden geldiğince uymaya çalıştıklarını, böylece okulun düzeninin de kendiliğinden sağlandığını kaydettiler.

Uygulamayla öğrencilerin temizlik, düzen, derslerdeki başarı ve davranışlarına çok daha dikkat etmeye başladıklarını dile getiren yöneticiler, ''Serbest kıyafet sistemi sayesinde okulun bahçesinde, koridorlarda, giriş ve çıkışlarda yaşanan curcunanın önüne geçildi. Uyugulamamızdan veliler de son derece memnun'' dediler.

Serbest kıyafetle ödüllendirilen 3. sınıf öğrencilerinden 9 yaşındaki Tuğcan Aydın, ''Temiz olduk, çalışkan olduk. Bunun sonucunda okula serbest kıyafetle gelmeye hak kazandık. Okul kıyafetleri hep aynı, serbest olunca herkes değişik değişik giyiniyor. Bu daha güzel'' dedi.

Bu arada, uygulama çerçevesinde serbest kıyafetle ödüllendirilen sınıflardan seçilen ''örnek öğrenci''lere de çeşitli ödüller verildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber