14 yıl sonra faaliyete geçiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2006 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uşak'ta 14 yıldır yapımı süren Karma Deri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arıtma tesisi, faaliyete geçti.

Alınan bilgiye göre, inşaatına 1992 yılında başlanan ve yaklaşık yüzde 80'lik kısmı tamamlandıktan sonra müteahhit firma tarafından zarar edildiği gerekçesiyle yarıda bırakılan 24 bin metreküplük arıtma tesisinin 8 bin metreküplük bölümünün çalıştırılmasına başlandı.

Uşak Valisi Kayhan Kavas, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çevre sorununun kentte uzun yıllar boyunca çözümlenemediğini belirterek, ?Son iki yıl içerisinde yapılan yatırımlar, Uşak'ın çevre sorununu ortadan kaldıracak düzeyde. Yapılan arıtma tesisleri ile sadece Menderes ve Gediz nehirlerinin değil Uşak'ın da adının temizleneceğini söyleyebilirim. Bu durum Uşak'ın en büyük dönüm noktasıdır? dedi.

Karma Deri Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Sebahattin Güzelay ise yıllardır bitirilemeyen ve son aşamaya gelen Karma-Deri Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi ihalesini gerçekleştirerek, kısa sürede çalışır hale getirdiklerini bildirdi. Güzelay, şunları kaydetti: ?Arıtma tesisinin çalışır hale getirilmesi sürecinde 3 milyon 700 bin YTL para harcadık. Şu anda Karma Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde aktif olarak 28 firma çalışmaktadır. 75 firmanın da inşaatı devam ediyor. Bu firmalar için tesisin yaklaşık 8 bin metreküplük bölümünü çalıştırmaya başladık. Artık işletmelerin atıkları tesisimizde temizlenmektedir. Tesisimiz toplam 24 bin metreküplük kapasiteye sahip olup, yaklaşık 317 firmanın atık sularını temizleyecek durumdadır. Bir problem kalmadı. Uşak artık adını temizleyecektir.?

Tesisten çıkan suyu 40 metrekarelik alanda yapacakları çimlendirme çalışmasında kullanacaklarını ifade eden Güzelay, suyun daha sonra Dokuzsele deresine temiz olarak bırakılacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber