Sakatlandı bırakmadı, bronz madalyayı kazandı

Eskrim’de Kocaeli’nin gururu Aslıhan Kayabaş, turnuvada sakatlanmasına rağmen maçı bırakmayarak üçüncü oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2013 21:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sakatlandı bırakmadı, bronz madalyayı kazandı

Her yıl geleneksel olarak Antalya'da yapılan Eskrim şampiyonası bu yılda geniş katılımla sona erdi. 14 ülkeden erkeklerde 45, bayanlarda 32 olmak üzere toplam 77 sporcunun katılımıyla gerçekleşen şampiyona Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'dan üç sporcuyla katıldı. Antrenör Ömer Kılıç nezaretinde erkeklerde Mert Uzunay, Turgay Tümkuş bayanlarda ise Aslıhan Kayabaş ile şampiyonaya katılan mavi beyazlı eskrimcilerden Aslıhan Kayabaş üçüncü oldu.

Zorluk düzeyi yüksek olan Turnuvada erkeklerde Mert Uzunay Belerus'lu rakibine son saniyede 15-14 yenildi. Akdeniz oyunları şampiyonu Aslıhan Kayabaş ise bayanlarda ilk olarak Azeri Samira Hüseynova'ı yendi. Kayabaş'ın ikinci turda ise karşısına Türkiye Şampiyonu Gökçe Günaç çıktı. Türkiye şampiyonunu da yenen Aslıhan çeyrek final karşısında bu kez Türkiye ikincisi Reha Doğan'la karşılaştı. Müsabaka esnasında dizine aldığı kılıç darbesiyle sakatlanan Aslıhan Kaybaş uzun süre tedavi gördü.

Tedavinin ardından sakat sakat oynayan Aslıhan Kayabaş, Türkiye şampiyonunun ardından Türkiye ikincisini de yendi. Aslıhan Kayabaş, yarı final maçında ise Alman Julia Kirschen ile karşılaştı. Güçlü Alman rakibi karşısında başa baş bir oyun sergileyen Aslıhan Kayabaş, karşılaşmayı kaybedince turnuvada üçüncü oldu. Turnuvada Alman Alexandra Ndolo şampiyon olurken, Julia Kirschen ikinci Aslıhan Kayabaş ve Begüm Ataker ise üçüncü oldu. Aynı turnuvada 2011 yılında da şampiyon olan Aslıhan Kayabaş, genel klasmanda da aldığı bu başarıyla puanını yükseltmiş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber