Kadın teröristler üniversiteli çıktı

Haber Giriş : 11 Nisan 2006 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'da bir camiye düzeneğini kurmaya çalıştıkları bombanın patlaması sonucu ölen ve yaralanan kadın teröristlerin kimlikleri netleşti. Terör örgütü üyesi iki kadın da üniversiteli çıktı.

Ordu'da 7 Nisan Cuma günü Yenimahalle Camii'nde düzeneğini kurmaya çalıştıkları bombanın patlaması sonucu ölen kadın teröristin TKP/ML- TİKKO örgütü üyesi ?Berivan' kod adlı 33 yaşındaki Dilek Polat olduğu anlaşıldı.

Polat'ın İzmir 9 Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisiyken örgüte katıldığı belirlendi. Polat'ın cenazesi yakınları tarafından teslim alındı ve toprağa verilmek üzere İstanbul'a götürüldü. Patlamada yaralanan ve tedavisinin ardından tutuklanan Deniz Tepeli'nin de Gazi Üniversitesi Kastamonu Eğitim Fakültesi öğrencisi olduğu belirlendi.

Ordu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Yenimahalle Cami avlusunda patlayan bomba ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Yapılan araştırmalar sonunda olayda ölen kadın terörist Dilek Polat'ın İzmir 9 Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi 4'üncü sınıfı öğrencisiyken örgüte katıldığını ve Tokat kırsalında görevlendirildiği tesbit edildi. Dilek Polat'ın ailesine, ?Eğitim için yurtdışına gidiyorum'' dediği öğrenildi.

Aynı olayda yaralanan ?Aze' kod adlı Deniz Tepeli de tedavisinden sonra taburcu edildi. Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak Efirli E Tipi Cezaevi'ne konulan Tepeli buradan da Erzurum H Tipi Cezaevi'ne nakledildi. Deniz Tepele'nin Gazi Üniversitesi'ne bağlı Kastamonu Eğitim Fakültesi 2'inci sınıfında okuduğu, burada tanıştığı kişilerin yönlendirilmesiyle de örgüte katıldığı belirlendi.

Bombanın patlaması sonucu ölen Dilek Polat'ın cenazesi, babası Mustafa Polat, kardeşleri Metin Polat, Aydın Polat, Kemaliye Kaya ve eniştesi İhsan Kaya tarafından bu sabah saat 04.00'te hastane morgundan teslim alındı. Cenaze, toprağa verilmek üzere özel bir minibüsle İstanbul Alibeyköy'e götürüldü. Yakınları Polat'ın cenazesinin Alibeyköy'deki Cemevi'nde düzenlenecek törenden sonra toprağa verileceğini söyledi.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber