7 siyasi parti işbirliği yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2006 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de, CHP, Anavatan, DYP, MHP, DSP, BBP ve Saadet Partisi merkez ilçe başkanları, kente daha fazla hizmet gelmesi için işbirliği içinde çalışma ve ortak politika geliştirme kararı aldı.

DSP Merkez İlçe Başkanı Rıdvan Atan, 6 merkez ilçe başkanının da hazır bulunduğu ortak basın toplantısında, kent yerelinde yapılacak politika ve hizmetlerin yanında olmak ve şehre zarar getirecek her türlü çalışmaların karşısında durmak üzere birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye karar verdiklerini söyledi.
Ulusal politikanın her partinin görüş ve düşünceleri doğrultusunda Ankara'daki genel merkezleri tarafından yapıldığını belirten Atan, şöyle konuştu:

"Ama Eskişehir milliyetçiliğini ön plana çıkarmak ve birlikte hareket etmek zorundayız. Şehirlerin kalkınmasında bunun önemini biliyoruz. Bazı kentlerin şehir milliyetçiliğiyle en ön plana çıktığını görüyoruz. Bizde ise bu konuda ayrımcılık yapıldığını ve hizmetlerin aksadığını görüyoruz. Bundan sonra el ele hareket edeceğiz. Siyasi partiler olarak görüşlerimiz aykırı dahi olsa Eskişehir için tüm çalışmalarda birlikteyiz." Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanı İbrahim Kökdere de son yıllarda kentte bir siyasi iktidar boşluğu olduğunu öne sürerek, bunun sonucu olarak bölgeye yeterince yatırım yapılmadığını ve bürokrasinin siyasetin önüne geçtiğini üzülerek gördüğünü savundu.

CHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Türkseven de ortak paydalarının Eskişehir olduğunu belirterek, güçbirliğinin kentin çıkarları konusunda yararlı olacağını bildirdi.

Toplantıya katılan MHP Merkez İlçe Başkanı Gürol Yer, DYP merkez İlçe Başkanı Tahir Üsküdar, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Şişman ve BBP Merkez İlçe Başkanı İlvan Kozulu da Eskişehir'in çıkarları doğrultusunda işbirliği yapmaktan mutlu olduklarını söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber