Sosyal güvenlik reformu yarın Genel Kurul'da

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2006 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik Reformu olarak kamuoyuna yansıyan ve "tek çatı" olarak bilinen yasa tasarısının yarından itibaren Meclis Genel Kurulu'nda görüşmesine başlanması arzusunda olduklarını bildirdi.

CHP ve ANAP grup yetkilileriyle bugünkü görüşmelerden sonra Meclis'te Reuters'ın sorularını yanıtlayan Başesgioğlu, görüşmelerde, 2 grup yetkililerine önerilerini ilettiklerini, her 2 parti yetkililerinin de genel başkanlarıyla görüşerek kendilerine sonucu bildireceklerini kaydederek, "Tek çatı tasarısında bir sorun görünmüyor. Bu nedenle bizim grup ile de durumu değerlendirerek yarın bunun görüşmelerine başlamak istiyoruz. Sosyal güvenlik ve genel sağlık sigortası konusunda bazı itirazlar var, o konuda da görüşmelerimizi sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Başesgioğlu, CHP ve ANAP'ın her 2 tasarının temel yasa olarak görüşülmeleri konusunda da itirazları bulunduğuna dikkat çekerken, AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, Meclis'in çalışma takviminin belirlenmesi ve sosyal güvenlik tasarılarının görüşmelerine Çarşamba günü başlanması için Meclis Danışma Kurulu'nu yarın sabah toplantıya çağıracaklarını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber