Laik devletin okulunda umre ödüllü yarışma!

Haber Giriş : 12 Nisan 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapatılan MGV'ciler kaymakamlık ve Milli Eğitim'den izin alarak 'Peygambere Mektup' konulu yarışma düzenledi, birinci Arabistan'a umre ziyaretine gidecek

 'İrticai faaliyetleri' nedeniyle 28 Şubat sonrası kapatılan Milli Gençlik Vakfı üyelerinin kurduğu Anadolu Gençlik Derneği'nin görüşleri doğrultusunda yayın yapan Anadolu Gençlik Dergisi Kartal Temsilciliği, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün izni ile ilköğretim okulları ve liselerde 'Peygamberimiz Hz. Muhammed'e Mektup' konulu kompozisyon yarışması düzenledi. Son başvuru tarihi 14 Nisan olan yarışmada, lise kategorisinde birinci olan öğrenci umreye gönderilecek. İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Atasoy, "Umre demek, Arabistan gezisi demektir. Yurtdışı gezisinde ne sakınca var" dedi.

Kaymakamlıktan izin
Anadolu Gençlik Dergisi Kartal Temsilciliği, Hz. Muhammed'in doğum gününün kutlandığı 'Kutlu Doğum Haftası' kapsamında, ilçedeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda, 'Peygamberimiz Hz. Muhammed'e Mektup' adlı kompozisyon yarışması düzenleme kararı aldı. Bunun için Kartal Kaymakamlığı'ndan 4 Nisan'da izin alan temsilcilik, daha sonra da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmet Al, organizasyona 6 Nisan'da onay verdi. Al'ın, resmi ve özel ilköğretim ve ortaöğretim okul müdürlüklerine gönderdiği, 'gereğini rica eden' yazısı üzerine temsilcilik, okullara afiş asmaya başladı.

Başka ödüller de var
Okullara asılan yarışma duyurusu afişlerinde, 'Eserlerin Anadolu Gençlik Dergisi Kartal Temsilciliği'ne ya da okullarda ilgili müdür yardımcılarına elden teslim edileceği' belirtildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'oluru'yla düzenlenen yarışmanın son başvuru tarihi 14 Nisan. Yarışmada birinci olacak lise öğrencisinin ödülü umre.

İkinciye 'dijital fotoğraf makinesi', üçüncüye de 'cumhuriyet altını' verilecek. İlköğretim kategorisinde ise birinci 'bilgisayar', ikinci 'dijital fotoğraf makinesi', üçüncü de 'cumhuriyet altını' alacak.

'Zorunluluk yok'
Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Atasoy, şartnameye göre, 'yarışmanın okul müdürlerinin gözetim altında yapılacağını, öğrencilerin de bu yarışmaya velilerinden alacakları muvaffakat dilekçesi ile katılabileceğini' belirterek şöyle konuştu: "Katılma zorunluluğu yok. Öğrenciler yarışma için velilerinden izin almak zorunda. Ben bunda hiçbir sakınca görmüyorum. Önemli olan, masrafların karşılanması. Adam, tercih etmiş, Arabistan'a göndermiş. Bunu yurtdışı gezisi olarak görmek gerek. 'Umre' demek, Arabistan gezisi demektir. Kimi Rusya'ya gönderir, kimi Almanya'ya kimi de Arabistan'a."
Anadolu Gençlik Dergisi Kartal Temsilciliği'nden Yunus Fırat, Kutlu Doğum Haftası kapsamında bu etkinliği düzenlediklerini belirterek "Şu ana kadar bir itiraz gelmedi. Zaten İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün onayını aldık" dedi.

MGV'yi yargı kapatmıştı
Milli Gençlik Vakfı (MGV), liderliğini Necmettin Erbakan'ın yaptığı 'Milli Görüş' hareketinin gençlik örgütü olarak 1980'den sonra kuruldu. Ancak vakfın kökeni, 1970'li yıllara, bu tarihte Erbakan'ın kurduğu, Milli Nizam ve Milli Selamet partilerine dayanıyor. Bu dönemde, 'Akıncılar' diye anılan İslamcı gençlik, siyasi yasakların kaldırıldığı 1987'den sonra MGV'de toplandı. Vakıf; kapatılan Refah ve Fazilet partileri bünyesinde de aynı işlevi görmeye devam etti. Refah Partisi'ne açılan kapatma davasının ardından MGV'nin de kapatılması için Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldı. Karar, Aralık 1999 yılında onandı. Kapatma kararında, Vakfın 900 bürosu, 125 yurdu, 15 bin yurt öğrencisi ve iki çocuk yurdu bulunduğu, 70 bini üniversiteli, 350 bine yakın genç kitleyi etkisi altında tuttuğu belirtildi. Vakıf, 3 Haziran 2004'teki Yargıtay kararı ile tümüyle dağıtıldı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber