MÜ'de milliyetçi öğrencilerin kulüp isyanı

Haber Giriş : 12 Nisan 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Üniversitesi'nde okuyan milliyetçi öğrenciler, kulüplerinin kapatılmasına tepki gösterirken, Rektör Erem, 'Zararlı faaliyette bulunan diğer kulüpler de kapatılacak' dedi

İstanbul'da Marmara Üniversitesi'nde okuyan bir grup öğrenci, Türk Kültürünü Araştırma, İnceleme Tanıtma Kulübü'nün kapatılmasına tepki gösterdi. Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunç Erem ise, 'Zararlı oldukları tespit edilen diğer kulüpler de kapatılacak' dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi'nde sanat çalışmalarını engellemekle suçlanan milliyetçi öğrenciler, 'Sanata karşı değiliz. Asıl biz saldırıya uğruyoruz, bizim çalışmalarımız engelleniyor' dediler. 4 yıl önce kurulan 'Türk Kültürürü Araştırma, İnceleme Tanıtma Kulübü'nün eski Başkanı ve Yeniden Fetih Dergisi sahibi Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı son sınıf öğrencisi Ali Yetgin, yaşadıklarını Tercüman'a anlattı. Yetgin, son günlerde basında milliyetçi öğrencilerin 'sanata karşı bir tavır takındıkları, resim bölümüne saldırı düzenledikleri, nü çalışmalarını engelleyip heykelleri kırdıkları' yönündeki haberler üzerine Rektörlük tarafından kulüplerinin kapatıldığını belirterek şunları söyledi:

'Kulübümüzün 2 bin üyesi var ve birçok etkinlik düzenledik. Güneydoğu meselesi, Kıbrıs, Kerkük ve AB sürecinde Türkiye'nin durumu konularını ele aldık, toplantılarımıza uzmanlar katıldı. Bu tür faaliyetlerimizden rahatsız oldular. Geçen ay 30 kişi üzerime saldırdı, başımda 15 dikiş var. Parmaklarım kesildi.'

Kulübümüz kapatıldı

Aralarında tiyatrocuların da da bulunduğuna dikkat çeken Yetgin, 'Gitar, saz, ney çalanlar, resim yapan arkadaşlarımız var. Kültür edebiyat dergileri çıkarıyoruz. Bu durumda nasıl sanata karşı oluruz' dedi. Fakülte önündeki kafede meydana gelen yaralama olayları ile ilgilerinin bulunmadığını belirten Yetgin, 'Milliyetçi öğrencilere karşı tüm üniversitelerde saldırılar arttı. Rektörlük, kulübümüzü kapattı ama başka öğrenci kulüplerleri ilgili hiçbir işlem yapılmıyor' dedi.

'Huzuru bozana karşıyız'

Rektör Erim de, 'Zararlı faaliyetlerde bulunan bazı arkadaşların, bu kulüpte olduğunu tespit ettik. Hiçbir öğrencimizin hakkını yedirmeyiz. Amacımız üniversitede huzuru sağlamak. Diğer kulüpleri de inceliyoruz. Zararlı oldukları tespit edilen tüm kulüpleri kapatacağız. Bu öğrencilerin hepsi bizim çocuklarımız. Ayırım yapmamız mümkün değil. Ama kim huzuru bozarsa, karşısında bizi bulur' dedi.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber