Dikkat! İşte hırsızların şeytani yöntemleri...

Haber Giriş : 12 Nisan 2006 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İNTERNETTE dolaşan elektronik postalarda ilginç hırsızlık olaylarına dikkat çekilerek vatandaşlar uyarılıyor.

Hırsızların başvurduğu yöntemler, ?Bu kadar da olamaz'' dedirtiyor. ?Dikkat hırsızlar işi profesyonelliğe çevirdi' başlığıyla gönderilen elektronik postalarda ilginç hırsızlık olaylarına yer veriliyor. Bir olayda, pişkin hırsızın yaptığı davranış ele alınıp, şu anlatıma yer veriliyor:

?Bir çift gece evlerine döndüklerinde giriş holünde bir adamla karşılaşıyor. Bir anlık şaşkınlık sonrası yabancı adam kadına dönüp, ?Madem bu geceyi kocanla geçirecektin, beni niye çağırdın?' diye hışımla soruyor, bağırarak kızgınlıkla gidiyor. Erkek karısına kızıp, onu boşayacağını söylüyor. Eve girdiklerinde soyulduklarını anlayıp, polise başvuran çift, bir kaç gün sonra yüzleştirme için çağrıldıkları Emniyet'te aynı adamla karşılıyor." İlginç hırsızlık olaylarından bazıları da şöyle:

?Bir karı- koca gece döndükleri evlerinde yabancı bir adam görür. Gayet şık bir takım elbise giymiş, elinde telsiz varmış. Karşılaşma anında ev sahiplerine ?Evinize hırsız girdiği yolunda komşularınızdan ihbar aldık. Ben sivil polisim, evi kontrol etmeye geldim. Beyefendi, aşağıda sokağın köşesinde ekip otomuz var. Vakit kaybetmeden siz ekip otosuna gidip, şikayet dilekçesi doldurun' der. Erkek hızla aşağı iner. Adam, kadına dönüp, ?Hanımefendi siz de ziynet eşyası veya paranız varsa onları kontrol edin' der. Kadın altınlarının bulunduğu yere gider. Sevinçle, ?neyse, hepsi duruyor' dediği anda adam kadının başına sert bir şeyle vurur, altın, para ve değerli eşyaları alıp gider. Koca, ekip otosunu bulamayıp eve döndüğünde karısının baygın, altınların da çalınmış olduğunu fark eder.''

BAGAJDAKİ HIRSIZ

Bir hırsızlık olayı da takside yaşanıyor. Yorgun argın taksiye binip, arka koltuğa oturan kadın çantasını yanına koyuyor. Şoföre gideceği yeri tarif ediyor.

Çantasından mendil almak üzere sağına döndüğünde çantasını bulamıyor. Taksiciye söylüyor, aracı kenara çekmesini istiyor. Taksi şoförü bir yerde unutmuş olabileceğini belirtip, inmek isteyip istemediğini soruyor. Kadın, ?Herhalde bir yerde unuttum. İneceğim yerde sana evden paranı öderim'' diyor. Evi yerine taksiyi farklı yöne sevkediyor. Tam karakolun önünde iken aracı durduruyor, polisi çağırıyor. Bir çırpıda başına gelen olayı anlatıyor. Polisler de bu olayı bildiklerinden, taksiciye, bagajı açmasını söylüyor. Bagaj açıldığında bir adam ortaya çıkıyor. Bu adam, arka koltuklarda açılmış, müşterinin fark edemeyeceği bir delikten uzanıp, taksiye binen müşterinin çantasını, çanta büyükse içindeki cüzdan veya cep telefonunu çalıyormuş.''

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber