Çiçek: Biz o kadar zengin miyiz?

Haber Giriş : 12 Nisan 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da hâkim ve savcılara tahsis edilen belediye otobüsünde A4 plastik patlayıcı bulunması, bu meslek grubundakilere neden özel servis tahsis edilmediği konusunda tartışma yarattı. Adalet Bakanı Cemil Çiçek ise konuyla ilgili bir soruya, "Biz o kadar zengin miyiz?" karşılığını verdi.

Çiçek, TBMM kulisinde sorular üzerine, otobüslerin belli saatlerde adliye personeline tahsis edildiğini, daha sonra boş kalmadığını, başka yerlerde de çalıştığını anlattı.

"Neden hâkim ve savcılara özel bir servis tahsis edilmiyor. Bu yöntem daha güvenli olmaz mı" sorusuna "Biz o kadar zengin miyiz?" yanıtını veren Çiçek, "Önemli olan otobüslerin o yolcuları almadan önce güvenlik görevlileri tarafından aranması sağına soluna bakılması. Orada güvenlik görevlileri var" diye konuştu.

İstanbul'da, adliye personelinden oluşan 37 yolcuyu taşıyan İETT şoförünün, servisten sonra yaptığı kontrol sırasında koltukların altında bulduğu dolu poşetten, cep telefonuna monte edilmiş bir patlayıcı çıkmıştı. Uzaktan kumandalı plastik patlayıcının bağlı bulunduğu telefonun şarjının bittiği ve büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğü belirlenmişti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber