'Bunları, öğretmenimi rahatsız edenler çıkardı'

Haber Giriş : 12 Nisan 2006 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AĞRI'nın Doğubeyazıt ilçesindeki Kemalpaşa İlköğretim Okulu'nda öğretmen Ş.K. ile 16 yaşındaki öğrencisi S.S.'nın ilişki içinde oldukları yolundaki iddianın yankıları sürerken; ilköğretim okulu son sınıf öğrencisi S.S. iftiraya kurban gittiğini öne sürdü. S.S., ?Bu olayı, öğretmenimi rahatsız edenler çıkardı'' dedi.

Kuş gribine dört kurban veren Doğubeyazıt İlçesi ?öğrenci- öğretmen' ilişkisi dedikodusuyla çalkalanıyor. Doğubeyazıt'ın Çiftepınar Mahallesi'ndeki tek katlı Kemalpaşa İlköğretim Okulu'nun stajyer öğretmenlerinden Ş.K., aynı okulun sekizinci sınıf öğrencilerinden S.S. ile iddiaya göre her fırsatta biraraya geldi. Bir subayla evli olan Ş.K.'nın her yerde öğrencisi S.S. ile görülmesi, dedikoduları artırdı. Söylentilerin her tarafta konuşulması üzerine Doğubeyazıt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, resmi bir yazı yazarak konuyu Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü de olayı soruşturmak üzere iki müfettişi Doğubeyazıt'a gönderdi.

İki aylık stajyer İngilizce öğretmeni Ş.K. bu gelişmeler üzerine 25 Mart'ta sağlık kurulu raporu alarak memleketi olan Manisa'ya gitti. Öğretmen Ş.K. başka bir ilçeye, öğrenci S.S. de Doğubeyazıt'taki Kurtuluş İlköğretim Okulu'na nakledildi.

ÖĞRENCİ: ?İFTİRA YÜZÜNDEN SOKAĞA ÇIKAMIYORUM'

Öğretmeni ile ilişkisi olduğu ileri sürülen S.S. ise iftiraya uğradıklarını söyledi. Serseri tipli birilerinin öğretmenini rahatsız etmemesi için koruduğunu vurgulayan S.S. ?Ailemin 10 çocuğundan sadece okula giden benim. Ailem, bana güveniyor ve okutmak istiyor. Bu olayları öğretmenimi rahatsız eden serseri tipliler çıkardı. Ben de onlara karşı öğretmenimi korumak istedim. Dedikodular yüzünden ailemin bana olan güveni sarsıldı. Okulu değiştirmek zorunda kaldım. Şimdi kendimi çok garip hissediyorum. Sokağa, çarşıya çıkmak istemiyorum. Arkadaşlarımla görüşmek istemiyorum. Huzurum kaçtı'' diye konuştu.

Öğretmen Ş.K.'nın babasıyla birlikte Doğubeyazıt'a geldiğini belirten tanıdıkları, psikolojik sorunları olduğunu ve Orduevi'nde kaldığını söylediler. Okuldaki öğretmen ve öğrenciler de ?Kemalpaşa İlköğretim okulunun adı kötüye çıktı. Oysa bizler eğtimdeki başarıyla gündeme gelmek istiyorduk'' dediler.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber