Parasız eğitim için tek sıra yürüdüler

Haber Giriş : 12 Nisan 2006 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de, kendilerine ?Üniversite Öğrencileri Kollektifi' adını veren bir grup üniversite öğrencisi, tek sıra halinde yürüyüp hükümeti protesto etti, parasız eğitim istedi.

Bugün saat 13.00 sıralarında Konak'taki Yeni Karamürsel Mağazası önünde toplanan Ege ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nde okuyan yaklaşık 20 öğrenci, tek sıra halinde yürürken, ?500 YTL kira, her akşam makarna' diye slogan attı.

İzmir Valiliği önünden geçerken sessizce yürüyen öğrenciler daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, ?Herkesin eşit koşullarda ve parasız üniversite eğitimini alması kamusal haktır ve bu devletin temel görevidir. Bizler, müşteri değil üniversiteli olarak var olduğumuz bir üniversite için, üniversitelerimizin birer ticarethaneye dönüşmemesi için, harçlar ve kayıt paralarının kaldırılmasını, üniversite içi hizmetlerin parasız olmasını istiyoruz? denildi.

Öğrenciler, açıklama ardından imzaladıkları dilekçeleri Konak Postanesi'nden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na gönderdi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber