Bakan Çelik: İnternet kafeler suç üretiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2006 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitimin istikbal mücadelesi olduğunu belirterek, ''Eğitimi sadece devlete bırakma lüksümüz yok'' dedi.

Bakan Çelik, Sakarya'da bilgi teknolojileri sınıflarında kullanılmak üzere, Koç Holding tarafından bağışlanan 3 bin 360 bilgisayarın teslim törenine katıldı.

Çelik, törende yaptığı konuşmada, 1967 yılında hazırlanan müfredatın yenilendiğini belirterek, ''Öğrenci merkezli, öğrenciyi araştırmaya, analiz yapmaya teşvik eden müfredat Türkiye'ye kazandırılmıştır. Bugün Türkiye'de bu müfredat uygulanmaktadır'' dedi.

Eğitimin istikbal mücadelesi olduğunu ifade eden Bakan Çelik şunları söyledi:

''Öğretmen arkadaşlarımız, eğitimciler, öğrenciler, bu mücadelenin neferleridir. Niçin bilgisayarlı eğitim destek kampanyası başlattık? Uzay çağında kağnı arabasıyla gidemeyiz. Bizim müfredatımız 1967 modeldir. 67'de hazırlanan müfredatla Türkiye bu yarışı sürdüremez. Bu, 67 model arabayla uluslararası yarışlarda yarış yapıyorsunuz demektir. Bu yarışı daha baştan kaybedersiniz.''

'EĞİTİMİ SADECE DEVLETE BIRAKMA LÜKSÜMÜZ YOK'

Eğitimde yapılan yatırımların sonucunun kısa sürede alınmasının mümkün olmadığını ifade eden Bakan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu yıl devreye soktuğunuz müfredatın sonucunu 8 yıl içinde alırsınız. Bu bir sabır işidir. Niçin Sayın Koç'tan destek istedik? Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi, konsolide bütçe içinde 1 numaradadır. Ancak bu konsolide bütçenin yüzde 10'unu eğitime ayırdığımız zaman, yaklaşık 15 milyar dolar ediyor. Bizim eğitimi sadece devlete bırakma lüksümüz yok. Dolayısıyla üç sektörü birden eğitimin içine çekmemiz gerekiyor. Devlet, özel sektör ve üçüncü sektör dediğimiz vakıflar, gönüllü kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri bunun içinde olmak zorundadır. Dünya ile rekabet edeceksek, dünya standardını yakalamak zorundayız.''

PROJEDE HEDEF 406 BİN BİLGİSAYAR...

Geçen yıl Haziran ayında başlatılan projeyle, bütün okullara birer bilgi teknoloji sınıfı kurulabilmesi için 406 bin bilgisayara ihtiyaç olduğunu anlatan Bakan Çelik, bunun 86 bin tanesini daha önce bakanlığın sağladığını kaydetti. 320 bin bilgisayarın 150 bininin bakanlıkça, geriye kalanın ise iş adamlarından temin edilmesini planladıklarını kaydederek şöyle devam etti:

''Koç gibi eğitime gönül koymuş iş adamlarımızdan bunun 150 bin tanesini temin ettik. Mustafa Koç'un, Koç Ailesi'nin bir mensubu olarak sosyal sorumluluk anlayışını sürdürmesi takdire şayandır. Ülkemizin geleceği iş adamlarımızın duruşu açısından son derece asil bir duruş, asil bir davranıştır.

İNTERNET KAFELER

Konuşmasında, Bilgi Teknolojileri Sınıfı Projesi'nin internetin iyi amaçlarla kullanılmasına hizmet edeceğini vurgulayan Hüseyin Çelik, ''Üzülerek ifade edeyim Türkiye'de şu an internet kafeler suçlu üretir duruma gelmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığıyla birlikte bu yaraya neşter vuracağız. Bu yaraya neşter vururken, çocuklara alternatif sunmak zorundayız. Ve okullarımızda bilgi teknolojileri sınıflarını, yavrularımıza açık tutmak zorundayız. Filtre internet hizmeti vermek zorundayız.'' Törende konuşan Sakarya Valisi Nuri Okutan da teknoloji sınıflarının öğrenci ve öğretmen açısından, yapılandırmacı eğitim anlayışında önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Vali Okutan, proje kapsamında, Mart ve Nisan aylarında 160 okula bin 360 bilgisayar kurulduğunu ve 261 okulda toplam 5 bin 73 bilgisayara ulaşıldığını kaydetti.

BİLGİ VE TEKNOLOJİ HAMLESİ...

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ise konuşmasında, Koç Topluluğu olarak eğitime büyük önem verdiklerini ve bu alanda yatırımlarını yoğunlaştırdıklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı bilgisayarlı eğitime destek kampanyasına büyük bir heyecan ve görev bilinciyle katıldıklarını anlatan Koç şunları söyledi:

''Topluluk olarak Sakarya'da 160 ilköğretim okulunda sınıfları bilgisayarla donattık. Sakarya içinde 160 okuldaki 160 sınıfta, 3 bin 360 bilgisayarla, yaklaşık 66 bin öğrenciye bilgisayar teknolojilerini sunmak ve onlara yepyeni ufuklar açacak olmak beni çok heyecanlandırıyor, gururlandırıyor. Günümüzde eğitim ve teknoloji birbirinden ayrılmaz iki önemli kavramdır. Bilgi çağının gereklerine uygun olarak Türkiye'yi geleceğe taşıyacak kuşakların yetişmesinde nitelikli kaliteli eğitimin gerekliliğine inanıyorum.'' Ülke olarak yeniliklere ayak uydurabilmenin en önemli koşullarından birinin, öncelikle eğitim yoluyla çocuklara sağlam bir altyapı oluşturmak olduğunu ifade eden Koç, ''Türkiye, bilgi ve teknoloji açısından çok önemli hamleler gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Tüm bu gelişmeleri yakalayabilmemiz için eğitimdeki ekipmanları hızla yenileyecek altyapıyla ilgili gerekli donanımları sağlamak, Koç Topluluğu adına önemli bir ödev'' diye konuştu.

Törende daha sonra, Koç Holding tarafından yaptırılan 17 Ağustos İlköğretim Okulu ve Selçuk Bey İlköğretim Okulundaki bilgi teknolojileri sınıflarının açılışı Bakan Çelik tarafından yapıldı.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'a katkılarından dolayı plaket ve teşekkür belgesi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber