Unakıtan: IMF'de gelse, başkası da gelse bizim bir sıkıntımız yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2006 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye'nin mali disiplin konusunda herhangi bir probleminin bulunmadığını belirterek, ''IMF de gelse, başkası da gelse bizim bir sıkıntımız yok'' dedi.

Unakıtan, Türkiye Muhasebe Standartları Tanıtım Konferansı'ndan ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Unakıtan, ''tekstildeki KDV indirimi ve memurlara ödenen ek zamlar konusunda IMF ile ilgili sorun olup olmadığının'' sorulması üzerine, IMF ile bir program yürüttüklerine dikkati çekti. Türkiye'nin bu programdan dolayı değil, kendisi için mali disiplinden taviz vermediğini ve veremeyeceğini kaydeden Unakıtan, hükümetin ana politikasının bu olduğunu söyledi.

Tekstildeki KDV indirimi ve memura ödenen ek zamların, bütçe açığına sebebiyet vermeyeceğini yineleyen Unakıtan, şöyle devam etti:

''Bunların hepsinin kaynağı bütçede mevcuttur. Bunun hesabını yaptık. IMF de gelse, başkası da gelse bizim bir sıkıntımız yok. Türkiye'de mali disiplin konusunda herhangi bir sorun söz konusu değil. Tereddüt olan buyurur gelir, bizim hesabımız ortada, mali disiplinden de asla taviz vermeyiz.'' Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''IMF yetkililerinin durumu böyle görmediğini ve gelişmelerden tereddüde düştüklerini vurguladığını'' belirten bir gazeteciye de ''bizi devamlı şüpheyle izlediğiniz için o kanaate varabilirsiniz. Buna saygı duyarız. Uluslararası teşekküllere de saygı duyarız. IMF ile ortak programın bilinci içindeyiz ama IMF'den açıklama yapıldı diye bazı şeylerden vazgeçmiş değiliz, hesabımızı kitabımızı yapıp, ona göre hareket ediyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber