Başkomiser, görevi başında beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2006 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Adliyesi'nin Beşiktaş'taki binasında bulunan karakolun amiri başkomiser İsmail Hakkı Gökalp (54), yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

Yasadışı DHKP/C örgütünün üst düzey yöneticilerinden Ercan Kartal'ın, ?Sabancı suikastı? talimatını verdiği gerekçesiyle çarptırıldığı müebbet ağır hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulması üzerine yeniden yargılanmasına, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşma nedeniyle polis, adliye binasının çevresinde güvenlik önlemleri aldı.

Bu sırada sanık Ercan Kartal'a destek vermek için adliye önünde bekleyen gruptan bir kişi slogan atınca, adliyenin karakol amiri başkomiser İsmail Hakkı Gökalp'in müdahalesiyle çevik kuvvet polisleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin polis tarafından dövüldüğünü iddia eden sanık avukatlarından Naciye Demir ile başkomiser Gökalp arasında tartışma yaşandı.

Gökalp, avukat Naciye Demir hakkında, görevli memura hakaret ettiği gerekçesiyle tutanak tutulmasını isteyince, diğer avukatlar araya girerek olayı yatıştırdı.

Bundan 10-15 dakika kadar sonra başkomiser Gökalp, polis noktasındaki nöbetçileri denetlemeye giderken fenalaşarak yere yığıldı.

Adli tabiplikte görevli doktor ile polis memurlarının yaptığı ilk müdahalenin ardından, Gökalp bir araçla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Gökalp, hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Gökalp'in evli ve iki çocuk babası olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber