Gökten düşen buz kütlesi köylüleri korkuttu

Elazığ'ın Sedef Tepe Köyü'ne gökten düşen bir buz kütlesi köylüler arasında korku yarattı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Kasım 2013 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elazığ'ın Sedef Tepe Köyü'ne gökten düşen bir buz kütlesi köylüler arasında korku yarattı. Yere düşüp dağılan buz parçaları için jandarmayı arayan köylüler, götürdükleri Fırat Üniversitesi'nde ilgili birimin olmadığı gerekçesiyle cismi inceltemeyince, kütle eridi.

Elazığ'ın merkeze bağlı Sedef Tepe Köyü'nde gökten düşen ve yerde parçalara ayrılan bir kütle buz köylüler arasında büyük panik yarattı. Gökten gelen uğultu sesinin ardından bir parça düştüğünü gören köylüler, korku içinde olay yerine koştu. Düşüp parçalara ayrılan buz parçalarını toplayarak buzdolabına koyan Eren Şahinkaya, daha sonra durumu jandarmaya bildirdi. Şahinkaya. Aniden uğultu sesi geldi ve yere bir şey düştü. Biz panikledik, parçaları toplayıp erimemesi için buzdolabına koydum ve jandarmaya haber verdim dedi.

Köye gelen jandarma ekipleri, yaptıkları ilk incelemede düşen cismin bir buz kütlesi olduğunu belirledi. Köylüler, poşetlere sardıkları buz parçalarını incelenmesi için Fırat Üniversitesi'ne götürdü. Köylüler, ancak üniversite yetkililerinin ilgili birimin olmadığı gerekçesiyle kendilerini geri çevirdiklerini belirterek, Üniversite bizi kabul etmeyince buz parçaları da eridi dedi.

Yetkililer ise buz kütlesinin bir uçaktan düşmüş olabileceğini belirterek, korkulacak bir durumun olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber