Koray Aydın yargılanmaya devam ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2006 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın'ın "görevini kötüye kullanmak", "ihalelerde usulsüzlük yapmak" ve "haksız mal edinmek" suçlamalarıyla Yüce Divan'da yargılanmasına bugün devam edildi.

Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan sıfatıyla yaptığı yargılamanın bugünkü duruşmasına, sanık Aydın, avukatı Bülent Acar ve müdahil Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, DSİ ve Karayolları Avukatları katıldı. Bugünkü duruşmada tanık olarak dinlenilmesine karar verilen Aydın'ın sahibi olan şirketten taşınmaz mal alan Uzakdaoğu şirketinin sahipleri Şefik İskenderoğlu ve Osman Öztürk, adresleri tespit edilemediğinden duruşmaya katılmadı.

Duruşmada söz alan Aydın'ın avukatı Acar, ihalenin teknik bir konu olduğunu ve bunu belirleyenin idare olduğunu belirterek, müvekkili Aydın'ın ise sadece onay merci olduğunu ifade etti. Acar, ihalelerin tamamının Maliye Bakanlığı vizesi ve Sayıştay tescili aldığını söyledi. Duruşmada söz alan müdahil avukatları, Aydın'ın 95-99 dönemine ait mal varlığıyla ilgili bilirkişi taleplerini yineledi. Bu konuda söz alan Acar, o dönemde Aydın'ın milletvekili olmadığını bu nedenle Yüce Divan'ın yargılama yetkisi bulunmadığını söyledi. Duruşmaya 10 dakika ara verildi.

Yüce Divan Başkanı Tülay Tuğcu, Uzakdoğu firması yetkililerinin adreslerinin tespitiyle adlarına çağrı çıkarılmasına ve gelmeyen yazı cevaplarının beklenmesine karar verildiğini belirterek, duruşmanın 31 Mayıs 2006 tarihine ertelendiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber