Yeni MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde son viraja girildi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Suha Aydın, yeni yapılan MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde artık son viraja girdiklerini ifade ederek, "Büyük bir sıkıntı çıkmazsa hastanemiz 2014 yılının başında bitecek. Bir devlet hastanesinin de çok üst düzey bir özel hastane gibi olacağı bu hastanede göstereceğiz" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2013 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde son viraja girildi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Suha Aydın, yeni yapılan MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde artık son viraja girdiklerini ifade ederek, "Büyük bir sıkıntı çıkmazsa hastanemiz 2014 yılının başında bitecek. Bir devlet hastanesinin de çok üst düzey bir özel hastane gibi olacağı bu hastanede göstereceğiz" dedi.

Yeni yapılan hastaneyle ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulanan Rektör Suha Aydın, hastane yapımında artık son anları yaşadıklarını söyledi. Bu tür büyük işlerde tam tarihin verilmesinin zor olduğunu belirten Aydın, "Çünkü sadece o binanın bitmesi yetmiyor bide içinin doldurulması gerekiyor. Büyük ihtimalle 2014 yılının başında bitecek ama bu tür şeylerde tam tarih veremiyorsunuz. Bazı şeyler sizin dışınızda gelişen olaylar oluyor. İhaleye göre yüklenici firma Aralığın ilk haftası binayı bize teslim edecekler ama içinin de doldurulması gerekiyor. Onun içinde bazı ihaleler yapmamız gerekiyor. Bu ihalelerimizi yaptık ama firmalar arasındaki rekabet sebebi ile bazı itirazlar olabiliyor. Onların sonuçlandırılması için zamana ihtiyaç var. İşte o periyotlardayız ama ihalelerin büyük bir kısmı düzgün sonuçlandı. Ufak tefek bazı kısımlarda sıkıntı var" diye konuştu.

"BİR MAKİNE DAİRESİ BÜYÜK ÖLÇEKLİ BİR FABRİKA ALANI GİBİ"

Çok büyük bir yatırımın olduğunu vurgulayan Aydın, "Çok büyük alan. Onun doldurulması ve işletilmesi çok büyük bazı problemleri de birlikte getiriyor. Bir makine dairesini görseniz bir büyük ölçekli bir fabrika gibi. Düz bir ev gibi değil. Herhangi bir okul inşaatı gibi değil. Çok detayları olan bir yapı. Çok şık, Mersin'e yakışan, Türkiye'mize yakışan çok üst düzey bir hastane. Bir devlet hastanesinin de çok üst düzey bir özel hastane gibi olacağını göstereceğiz burada. 450 yatağımız olacak. Ayrıca 150 ile 200 arasında değişen çocuk ve büyük erişkin yoğun bakım ünitelerinin olduğu yerler olacak. Üst düzeyde bir yoğun bakım ünitesi olacak. 3. kuşak bir yoğun bakım ünitesi olacak. Mersin'in ihtiyacı buydu zaten. Mersin'in 2 milyona yaklaşan bir nüfusu var ama gerek devlet hastaneleri gerekse de özel kurumların hastaneleri buna cevap verebilecek düzeyde değil. Mersin birçok yönde çağ atlamış durumda ama sağlık hizmetleri yönünden fiziki alan yönünde maalesef gerideydi. Biz bunun önemli bir bölümünü bu hastaneyle atlatacağız. Daha ilerde Kamu Hastaneler Birliği kanalıyla yapılacak hastanelerle Mersin sağlık turizminde çok büyük bir yer işgal edilecek" şeklinde konuştu.

"MEVCUT HASTANEYİ EN İYİ ŞEKİLDE KULLANACAĞIZ"

Mevcut hastaneyle ilgili çok düşündüklerini ve çalışma yaptıklarının altını çizen Aydın, "Bizim bütün projelerimiz Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanıyor ve değerlendiriliyor. Ondan sonra Maliye Bakanlığı kaynak aktarıyor. Bütün bunlarda Sağlık Bakanlığı'nın kontrolündeki mekanizmalar çerçevesinde oluyor. Bu 3 saç ayağı içindeki yaptığımız çalışmalarda ilk önce biz o hastanemizin de bazı bölümlerinin ikinci bir alternatif olarak veya bir kısmının merkezi hastanenin dışında bir bölümler oluşturarak çalışmasını düşündük ama yaptığımız çalışmalarda gerek Kalkınma Bakanlığı gerek Maliye Bakanlığı'nda gerekse de Sağlık Bakanlığı'nda pek efektif olmayacağını kararını verdik ve biz orayı buradaki insanların ayağı alışana kadar polikliniklerimizin bir süre daha orada çalışmasını sağlayacağız. Tabi orayı bırakmamamız lazım. Büyük bir yatırım yapıldı. Orayı da en iyi şekilde yapılan, harcanan paraların ziyan olmayacak şekilde en iyi şekilde kullanmak için çaba gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN SAYILI EN İYİ SAĞLIK HİZMETİ GÖTÜREN HASTANELERİNDEN BİRİ OLACAĞIZ"

MEÜ Tıp Fakültesi'nin bugüne kadar iyi hizmetler verdiğini kaydeden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fakültenin hem kadro olarak hem de yaptığı işler olarak hem de insan kaynakları açısından üst düzey bir alt yapısının olduğunu biliyoruz. Bunların da meyvelerini topluyoruz. Biz ilk başta organ nakli yapacak bir konuma gelmek için alt yapıyı oluşturduk. Şimdi bunu sağladık. Ama bir yerde geliyor fiziki alan çok önemli hale geliyor. İşte bu fiziki alanı da yeni hastanemizde sağladığımız zaman biz Türkiye'nin sayılı sağlık hizmeti götüren hastanelerinden bir tanesi olacağımızı biliyoruz. İnsanlarımızın da çalışanlarımızın da moralleri düzeliyor. Organ Nakil Merkezi bizim nakil merkezimizi güçlendirmeye çalışıyor. Bunla ilgili onlar bize destek verecek, bizde alt yapıyı sağlıyoruz. Organ nakli bekleyen insanlar bunun ne kadar değerli, önemli olduğunu biliyorlar. Ama buna ihtiyacı olmayan insanlar bir gün bunun kendisine ihtiyacı olacağını bilmiyorlar. İşte bize düşen görev bu bilinci sağlamak. İnsanlar bilmeli ki bugün bana lazım değil ama bir gün bana lazım olabilir veya bir yakınıma lazım olabilir."

Aydın, vefanın çok önemli olduğunu düşündüğünü belirterek, özellikle hastanenin içinin doldurulmasında kendilerine yardımcı olan Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir'e, Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihan Lokmanoğlu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber