2 milyon lira bağışlanan okul açıldı

Gaziantep'te doğup büyüdükten sonra Çorlu'ya yerleşen iş dünyasının önemli isimlerinden Öğücü ailesi Gönüllü Hizmet Vakfı ile Çorlu'ya yeni bir okul kazandırdılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2013 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2 milyon lira bağışlanan okul açıldı

Gaziantep'te doğup büyüdükten sonra Çorlu'ya yerleşen iş dünyasının önemli isimlerinden Öğücü ailesi Gönüllü Hizmet Vakfı ile Çorlu'ya yeni bir okul kazandırdılar.

Orhan, Celal, Ahmet ve Aydın Öğücü kardeşler, babaları rahmetli Abdullah Öğücü'nün Çorlu'da kurmuş olduğu büyük sanayi kuruluşlarını kendilerine devretmesi ile babalarının yaşarken yapmak istediği okulu Çorlu'da yaptılar. Babalarından almış oldukları bayrağı en iyi şekilde taşıyan Orhan, Celal, Ahmet ve Aydın adındaki dört oğul Çorlu Gönüllü Hizmet Vakfı Aysel-Abdullah Öğücü Orta Okulunu'nun açılışını yaptılar.

Kamu kurumları ile birlikte çalışarak yerel ihtiyaçları belirlemek ve gönüllü hizmet vakfının öncülüğünde eğitim, kültür ve sağlık tesisleri yaparak kamuya bağışlamayı hedefleyen Gönüllü Hizmet Vakfı öncülüğünde düzenlenen açılış törenine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan Çorlu Belediye Başkan vekili Ahmed Sarıkurt katıldı.

Okul açılışı öncesinde rahmetli Abdullah Öğücünün oğlu Orhan Öğücü yapmış olduğu konuşmada, "Biz Gaziantep'te doğup büyüyen bir aileyiz, sanayimizi İstanbul'a gelerek genişlettik ve son olarak Çorlu'da büyük sanayi kuruluşları oluşturduk. Rahmetli babamızın çok yapmak istediği okulu bugün Çorlu'ya kazandırmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Biz 4 kardeş olarak bu okulun yapımında Tekirdağ Valimize, Çorlu Kaymakamımıza, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü İle Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlerine çok teşekkür ediyoruz, burada okuyacak olan öğrenciler yurdumuzun parlayan iş adamları olacağına inanıyorum" dedi.

35 derslikli okulun açılış kurdelesinin kesiminden sonra Öğücü ailesi okulu gezerken Aysel Öğücü'ye öğretmenler ve öğrenciler büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Öğrenci ve öğretmenler kendilerine bu okulu yaptıkları için teşekkürlerini ilettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber