TARGEL sorunları Mehdi Eker'e soruldu

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay TARGEL'de yaşanan sorunları Meclis gündemine taşıdı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Kasım 2013 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TARGEL sorunları Mehdi Eker'e soruldu

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın TARGEL'de yaşanan sorunlarla ilgili verdiği yazılı soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98, TBMM İçtüzüğü' nün 96. Maddeleri uyarınca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi EKER tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Engin ALTAY
Sinop Milletvekili
CHP Grup Başkanvekili

Tarımsal Yayını Geliştirme Projesi 1 Ocak 2007 tarihinde başlamış ve Bakanlığın internet sitesi verilerine göre 6 129 ziraat mühendisi, 3 872 veteriner hekim olmak üzere toplam 10 001 kişi istihdam edilmektedir. Projenin başlangıcında belirtilen amaçlar ve hedefler, 6 yıllık uygulama sürecinde içeriğinin personel politikasındaki yanlışlıklarla anılır olmasıdır. Proje AB standartlarında uygulanacak diye yola çıkılırken, insan haklarına aykırı bir şekilde angaryaya dönüşen çalışma şartları nitelikli personeli üzmektedir. Proje bürolarının işletme giderleri için kaynak ayrılmadığı ve çalışan personelin bu masrafları karşıladığı tarafımıza ulaşan en büyük şikayet konularıdır.

1. Projenin bitiş tarihi belli midir? Projenin verimlilik analizi, stratejik planı ve gelişimi var mıdır? Var ise projenin son durumu nedir?

2. Kaç köyde proje ekibi vardır? Köylerde proje ofisi ve iletişim kurulabilecek bir ağ sitemi mevcut mudur? Köy bürolarının elektrik, su, ısınma, iletişim giderlerini ne şekilde karşılanmaktadır? İşletme giderlerinin çalışan personelden alındığı iddiaları doğru mudur? Bürosu olmayan köylerde proje ekibiniz ne şekilde çalışmaktadır?

3. Bakanlığınıza mensup personelin devlet memuru unvanı dışındaki siyasilere ( belediye başkanı gibi) ve muhtarların yardımcı personeli gibi çalışmaya zorlanması doğru mudur? Bu personele sürekli olarak devlet işe almış iş beğenmiyorsun dayatması ile istihdam ederek verim alacağınızı düşünüyor musunuz?

4. TARGEL personelinin görev tanımı yapılmış mıdır? Mahkeme keşiflerinde görev yapmaları engellenmekte midir? Arazi çalışmaları sırasında gerekli lojistik destek ( gübre, tohumlama vb) sağlanmakta mıdır?

5. Projenin yürürlüğe girdiği tarihten bugüne kadar kaç TARGEL personeli hakkında soruşturma çalışmıştır? Açılan soruşturmanın içerikleri nelerdir? Sonuçları ne olmuştur?

6. TARGEL Personelini tayinleri ne şekilde yapılmaktadır? Proje kapsamında işe başlayıp ta merkezi kadrolara geçirilen personel var mıdır?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber