Belediye Başkanı, okumak isteyen kızlar için evini pansiyona çevirdi

Haber Giriş : 14 Nisan 2006 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'nın Büyükorhan İlçesi'ne bağlı köylerde yaşayan ve uzak olduğu için ilçe merkezindeki liseye gönderilmeyen kızların imdadına Belediye Başkanı Mehmet Acaroğlu yetişti. Kendi evini öğrenciler için pansiyona çeviren Acaroğlu, kiralık bir eve çıkarken, diğer ihtiyaçları kaymakamlık tarafından karşılanan kızlar, ?Biz çapa değil, kalem tutmak istedik. Allah Belediye Başkanımızdan razı olsun bize evini açtı. Okuyup iyi yerlere geleceğiz ve bizim gibi köylü kızlarını hiç unutmayacağız'' dedi.

Büyükorhan Kaymakamı Barış Demirtaş geçen yaz, Mazlumlar, Danacılar ve Gedikler köylerine yaptığı ziyaretlerde, liseye gitmek isteyen köylü kızların talepleriyle karşılaştı. İlçe merkezindeki lise uzak olduğu için ilköğretim okulunu bitirdikten sonra okula gönderilmediklerini söyleyen kızlar, ?Biz okumak istiyoruz ancak, ilçede kalacak yer olmadığı için ailelerimiz bizi okula göndermiyor'' dedi.

Kaymakam Demirtaş, kızların isteğini DYP'li Belediye Başkanı K. Mehmet Acaroğlu'na iletti. 4 çocuk babası Acaroğlu, küçük ilçede pansiyon haline getirilecek bir yer olmayınca, kendi evini kızların hizmetine sunup, ailesiyle birlikte 100 YTL'ye kiraladığı eve çıktı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığın desteğiyle, evin bir odası kütüphaneye, 2 odası ise ranzalar konarak yatakhaneye çevrildi.

Kalabilecekleri yer hazırlandıktan sonra mutlu haberi alan Gedikler Köyü'nden Dilek Yaban ve Gülender Oruç, Mazlumlar Köyü'nden Hacer Türk ve Pelin Çiçek, Danacılar Köyü'nden Tayyibe Nari kardeşi Nazan Nari, Hayriye Burla, Özlem Önen, Pembe Galve ve İlknur Dile, ailelerinin de ikna edilmesiyle pansiyona dönüştürülen eve yerleştirildi.

Kızlar, 2005-2006 eğitim öğretim yılında, ilçe merkezindeki çok programlı liseye kayıt ettirildi. Dönüşümlü olarak pansiyonda kalan lisede görevli kadın öğretmenler, hem etüt yaptırıyor, hem de kızlara göz kulak oluyor.

İlçe merkezinde lise olmasına karşın, kalacak yer olmadığı için ilköğretimden sonra okula gönderilmediğini dile getiren Tayyibe Nari, ?Okul bittikten sonra tarlalarda çapa yapıyoruz. Köy yerinde zaten 17 yaşına gelen kızı evlendiriyorlar. Ancak bizim umutlarımız, hayallerimiz vardı. Biz çapa değil, kalem tutmak istedik. Allah Belediye Başkanımızdan razı olsun bize evini açtı. Okuyup iyi yerlere geleceğiz ve bizim gibi köylü kızlarını hiç unutmayacağız'' dedi.

Evini seve seve kızlara açtığını belirten Belediye Başkanı K. Mehmet Acaroğlu ise, ?Kızlarımız, derslerinde çok başarılı olup yüzümü kara çıkartmadı. Onlar sorunun küçük bir parçası. Onlar gibi birçok köylü kızımız, kalacak yer olmadığı için okula gönderilmiyor. İlçe merkezine hem kız hem de erkek öğrenciler için bir pansiyon yapılması şart'' diye konuştu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber