Erdoğan ile randevu krizine Tunceli de eklendi

Haber Giriş : 14 Nisan 2006 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk arasındaki randevu krizine şimdi de Tunceli eklendi. Tunceli'nin DTP'li Belediye Başkanı Songül Abdil bugün AKP il kongresi için Tunceli'ye gelecek olan Erdoğan'ı Belediyeye davet etti. Ancak Erdoğan, Abdil'e yanıt vermedi.

Milliyet'in sorularını yanıtlayan Abdil, "Ben Başbakanlığı arayarak danışmanlarına davetimi bizzat söyledim. Valilikteki karşılamaya gideceğim. Kendisine ilin sorunlarını içeren dosya sunacağım. Fırsat bulursam özel görüşme yapmaya çalışacağım'' dedi. AKP il başkanlığı ve valilik aracılığıyla da ayrıca Erdoğan'ı belediyeye davet ettiğini belirten Abdil, ?Partimiz ile ilgili randevu tartışmaları yaşandı. Ama mutlaka oturup konuşmamız lazım. Türkiye hızlı bir şekilde çatlamaya gidiyor. DTP diyalog geliştirmeye çalışıyor. Tuncelili vatandaşlarımız da Erdoğan'ı belediyeye bekliyor. Daha dün geldiler bana sordular. Ama hala bir yanıt alamadım'' diye konuştu.

Tek kadın il belediye başkanı olduğunu belirten Abdil, ?İlimizin özel sorunları var. ABD'ye davet edildim ve gittim. Avrupa'dan bize ilgi gösteriyorlar. Başbakanımızla da 2005 şubat ayında TBMM'deki makamında görüşmüştüm. Çok olumlu bir görüşmeydi. Taleplerimi dikkate almıştı. Şimdi de görüşme bekliyorum. Vatandaşlar toplumsal barış bekliyor, biz de bekliyoruz. Sorunlarımızı anlatmayı bekliyoruz'' dedi. Erdoğan, DTP Eşbaşkanı Türk'ün randevu istediğine de olumlu yaklaşmamış ve ?Önce terör örgütünü lanetle, sonra gel'' demişti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber