Yangın dolabıyla erken müdahale

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumalıkızık Köyü'ne kurulan yangın dolabı hayat kurtardı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2013 20:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yangın dolabıyla erken müdahale

İtfaiye araçlarının girmekte zorlandığı Cumalıkızık Köyü'nde geçtiğimiz günlerde bir ahşap binada çıkan yangına ilk müdahale gönüllü itfaiyecilik eğitimi almış olan köylüler tarafından yapıldı. Gönüllü itfaiyeciler, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından bir yıl önce köyde kurulan yangın dolabını kullanarak yangına erken müdahaleyi yaptı. Cumalıkızık köylüleri dolaptan aldıkları hortumlarla lansı yangın yerine en yakın yangın hidrantına takıp olaya anında müdahale ederek yangının büyümesini engelledi. Ayrıca itfaiyeye de haber verildiğinden kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangının bulunduğu alanı soğuttu.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan, "Cumalıkızık'taki yangın dolabıyla yangın çevresindeki binalara sıçramadan söndürülmüş oldu. Vatandaşların rahatça kullanabildiği bu uygulamanın ne kadar yerinde olduğunu da gördük" dedi.

Doğan, olası yangınlarda can ve mal kaybını en aza indirmeyi hedefleyen projenin Türkiye'de ilk kez Bursa'da uygulandığını, projenin diğer illere de örnek olmasını istediklerini söyledi.

Bugüne kadar 26 köye kurulan yangın dolabında 200 metre uzunluğunda 10 hortum, 1 lans, 2 hidrant anahtarı,1 ara rekor ve 2 yangın söndürme tüpü bulunuyor. Köylerde yangın dolaplarının anahtarlarından biri muhtarda diğeri de köy kahvesinde bulunuyor. Ayrıca Cumalıkızık'ta köy muhtarı dahil toplam 29 kişi eğitime katılarak gönüllü itfaiyeci olmaya hak kazandı, köyde de 14 ayrı noktaya yangın hidrantı kuruldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber