Yangına riskli bölgelerde yangın timi evi yapılıyor

- Burdur'un Bucak İlçesi Orman İşletme Müdürlüğü, yangına riskli bölgelere yangın tim evi yaptırıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2013 20:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yangına riskli bölgelerde yangın timi evi yapılıyor

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü olası yangınlara daha çabuk müdahale edebilmek için yangın riski yüksek olan Antalya -Isparta Dereboğazı yolu üzerine Elsazı köyüne yangın tim evi yaptırıyor. Orman İşletme Müdürü Mehmet Karabacak, tim evinin 2014 yılında tamamlanacağını belirtti. Karabacak, "Dereboğazı yolu havzası yangın açısından en riskli bölge ve ulaşım açısından en uygun nokta. Ayrıca tepede olması nedeniyle olası yangını gözetleme noktası olarak kullanılacak. Yangın tim evinde 15 kişilik ekip ile ilk müdahale aracı, su tankeri ve arazöz bulunacak" dedi.

2013 yılı içinde 23 arazi ve 16 orman yangını meydana geldiğini belirten Karabacak, "16 orman yangınında 33 hektarlık ormanı kaybettik. Arazi yangınında ise 3 evle birlikte ekili sahaları ve mahsulleri zarar gördü. Bu yangın sezonunda yangın adedi fazla olmasına rağmen ekiplerimizin zamanında müdahalesi ve hava şartları açısından şanslı olmamızdan dolayı çok miktarda alanı kaybetmedik. Geçen yıl 177 hektarlık bir orman sahamızı yangınlarda kaybetmiştik" dedi.

Karabacak orman yangınlarının daha az seviyeye çekilmesi için yerleşim alanları ile ormanlık sahaları arasındaki bölgelere 7-8 metre genişliğinde yollar yapıldığını ve yolun bitiminde 40-50 metrelik sahalarda ise yeniden düzenlemeler yapılarak yangına dirençli meşe, zakkum, incir, akasya, akçaağaç gibi türlerin dikildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber