Karaman'da taziye evi dualarla açıldı

Karaman Belediyesi'nin ilkini yaptırdığı Taziye Evi dualarla hizmete açtı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2013 22:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karaman'da taziye evi dualarla açıldı

Taziye Evi'nin açılışında konuşan Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, taziye kültürünün toplamda kaybolmaya yüz tuttuğunu söyledi. Uğurlu, "Taziye, toplum olarak bizlerin, birlik ve beraberliklerinin, üzüntüleri paylaşmanın, yardımlaşmanın en önemli göstergelerinden birisidir. İslam kültüründe, insanların ölen din kardeşleri için bir takım görevleri vardır. Kişinin bu son yolculuğunda, yani ebediyete intikalinde, kendisini yalnız bırakmama düşüncesinden kaynaklanan bu durum bizim geleneğimizdir. Taziye Evleri ise merhumun geride kalan yakınlarının, sevenlerinin bir araya geldiği, acılara ortak olunduğu evlerdir" dedi.

Bu geleneğin devam etmesini istediklerini kaydeden Uğurlu, "Taziye Evlerinin ilkini, Kazalpa Meydanı'nda bugün hizmete sunduk. Diğer taraftan, Kırmahalle Mezarlığı girişinde bulunan binayı da taziyelerin kabul edilebileceği bir şekilde yeniden düzenliyoruz. Şehir genelinde bu evlerin sayısını daha da artıracağız. Taziye Evlerinde cenazesi olan vatandaşlarımız misafirlerini belediye eliyle ağırlayacaktır. Taziyeye gelen misafirlerine buralarda ikramlarda bulunabilecekler. Ve biz Karaman Belediyesi olarak burada kendi personelimizle, kendi imkanlarımızla vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bu hizmet ile amacımız vatandaşlarımızın üzüntülü günlerinde onlara destek olmak, acılarını paylaşmak ve yalnız kalmadıklarını hissettirmektir. Kazalpa Meydanı'nda açtığımız şehrin ilk Taziye Evi Karamanımız için, vatandaşlarımız için hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Taziye Evi'nin açılışına AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli, AK Parti Karaman Belediye Başkan Aday Adayı Celalettin Güngörer ile mahalle sakinleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber