Babacan: Sosyal Güvenlik Reformu, gerçek anlamda bir devrim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2006 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, şu anda Meclis'te görüşülmekte olan Sosyal Güvenlik Reformu'nun gerçek anlamda bir devrim olduğunu söyledi.

Babacan, Hazine Müsteşarlığı, Dünya Bankası, Devlet Planlama Teşkilatı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Hilton Oteli'nde düzenlenen ''Türkiye'de İşgücü Piyasaları ve İstihdam Yaratılması'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, AB'den ABD'ye tüm ülkelerin bu reforma (Sosyal Güvenlik) gıpta ile baktıklarını söyledi.

Reformun çok geniş bir sosyal mutabakatla gerçekleştirildiğini, reformun hazırlanmasında tüm kesimlerin mutabakatına başvurulduğunu belirten Babacan, Türkiye'nin nüfusunun büyük bir kısmına hitap eden bu reformda çok geniş bir toplumsal mutabakat amaçladıklarını kaydetti.

Türkiye'nin Sosyal Güvenlik Reformu çerçevesinde, pek çok ülkenin karşı karşıya kaldığı durumdan farklı bir yapıda olduğunu belirten Babacan, Türkiye'de daha genç bir nüfusun bulunduğunu, bu çerçevede nüfusun ileride daha çok prim ödeme potansiyelinin olduğunu, AB'de ise nüfusun yaşlı olması nedeniyle, ülkelerin sosyal güvenlikte daha sert tedbirler aldıklarını anlattı.

Sosyal Güvenlik Reformu ile tüm Türk insanını sosyal güvenlik şemsiyesi altına aldıklarının altını çizen Babacan, bu reform çerçevesinde atılan adımların, Türkiye Cumhuriyeti tarihi ve dünya sosyal güvenlik reformu literatürüne geçecek adımlar olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber